Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rednic are schimbările la el, dar oaspeții au avut arbitri de partea lor: UTA – Rapid 1-1 (FOTO)

Bătrâna Doamnă ar fi trebuit să câștige partida din această seară din prima etapă a Superligii, desfășurată în compania Rapidului, o echipă care a fost clar favorizată în această seară de arbitri, care ne-au anulat pur și simplu un gol, la câteva minute după ce acesta fusese validat. Cei doi arbitri aflați în Camera VAR și-au dat probabil seama că Rapidul pierde și i-a semnalizat centralului Colțescu un presupus fault în atac al lui Halaf.

Partida de pe Arena Francisc Neuman s-a jucat pe cod roșu de caniculă, dar elevii lui Mircea Rednic s-au descurcat excelent, rezinstând mult mai bine decât oaspeții lor din această seară. Probabil din această cauză, arbitrii au dorit să echilibreze șansele, și ne-au anulat un gol care ne-ar fi adus victoria. 

Rednic are schimbările la el, dar oaspeții au avut arbitri de partea lor: UTA – Rapid 1-1 (FOTO)
Comentează 0

După o primă repriză disputată, în care ambele echipe au păstrat un ritm bun, dar cu o echipă oaspete mai legată și mai pragmatică, Rapidul intră la cabine cu avantaj de un gol. Asta, în condițiile în care, în minutul 23, Robert Popa, unul dintre cei doi noi portari ai Bătrânei Doamne, iese total neinspirat, iar Rrahmani, căzut la pământ, îi trimite lui Braun, Popa nu reușește să revină în poartă la timp, iar jucătorul Rapidului înscrie cu un șut plasat. În prima jumătate ar mai fi de remarcat cele două ocazii ale oaspeților din minutul 5, care ratează prin Rrahmani și Hasani, șutul expediat în minutul 15 de Rrahmani, care trece pe lângă poartă, șutul puternic experdiat de același Rrahmani în minutul 29, respins cu dificultate de Popa, șutul lui Fabry din minutul 34 și raidurile lui Omondi în jumătatea adversă.

Arbitrii au păstrat egalitatea pe tabelă

Dacă în prima parte rapidiștii au fost mai buni, Rednic face trei schimbări la pauză, Cîmpanu, Joao Pedro și Cristea fiind trimiși să-i înlocuiască pe Costache, Dumiter și Fabry. Iar rezultatul s-a văzut cu ochiul liber, UTA fiind mai periculoasă. Golul de 1-1 este anunțat de Omondi, în minutul 57, care trage puternic, dar Aioni respinge în corner. În minutul 60, Omondi intră în careul advers, dar mingea este respinsă în lateral de Braun, dar ajunge la nou intratul Cîmpanu, care înscrie cu sânge rece. Introdus în minutul 88 în locul lui Cristea, Halaf face în minutul următor un raid periculos în careul lui Aioni, balonul ajunge la Omondi care înscrie pentru 2-1. Colțescu validează golul, dar după câteva minute este chemat din Camera VAR, revede faza incriminată de cei doi indivizi de acolo și cu toate că nici măcar rapidiștii nu au observat vreo neregulă, decide să anuleze reușita arădeană.

În repriza secundă, ar mai fi de remarcat ocazia UTA-ei din minutul 70, când Rordrigues a pasat în fața porții pentru Cristea, dar Manea respinge în corner, șutul lui Braun din minutul 80, urmat de intervenția sigură a lui Popa și parada acestuia din minutul 83, când respinge cu piciorul șutul lui Mihai pe care scria gol.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Mircea Rednic, respectiv Neil Lennon.

UTA: R. Popa – Rodrigues, Conte, Benga, Trif – Mihai, Van Durmen – Costache (Cîmpanu) (Râpă), Fabry (Joao Pedro), Omondi – Dumiter (R. Cristea) (Halaf). Rezerve: Iliev – Râpă, Iurasciuc, Ekmekci, Joao Pedro, Cîmpanu, R. Cristea, Halaf, A. David.

Rapid: Aioani – Manea, Blazek, Iacob – Braun, Oaidă (Emmers) (Micovschi), Kait, Borza (El Sawy) – Hassani (Jambor), Rrahmani (Burmaz), Papeau. Rezerve: Ungureanu – Bădescu, Săpunaru, Micovschi, Petrila, El Sawy, Burmaz, Jambor, G. Gheorghe, Al. Stan, Cr. Ignat, Emmers.

Partida a fost condusă la centru de Sebastian Colțescu, ajutat la cele două tușe de Daniel Mitruți și Adrian Popescu, arbitru de rezervă fiind Horia Mladinovici. În Camera VAR s-au aflat Bogdan Dumitrache și Alexandru Cerei, în timp ce observatori au fost Octavian Șovre (FRF). Și Romică Gabor (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

 

Galerie foto (46)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite