Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spectacole inspirate și întâlniri inedite. Cum arată săptămâna teatrală 20 – 26 ianuarie 2020 la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Cel mai popular proiect teatral arădean - „Luna plină de teatru”- continuă cu încă o săptămână de spectacole.

Spectacole inspirate și întâlniri inedite. Cum arată săptămâna teatrală 20 – 26 ianuarie 2020 la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
Comentează 0

Marți, 21 ianuarie, în prima zi a săptămânii teatrale, spectatorii arădeni vor avea parte de două porții de... poveste. Prima, dedicată celor mai mici spectatori, are loc de la ora 11.00, în sala mare a teatrului. „Apolodor, pinguinul călător” îi provoacă pe puștii amatori de teatru și istorii cu tâlc la o călătorie magică pusă la cale de regizorul Sebastian Lupu și actorii Igor Lungu, Zentania Lupșe și Florian Silaghi, de la Teatrul „Regina Maria” Oradea.

Un liceu din zilele noastre. Ziarele de scandal ar spune că e un liceu „de fițe”. Directorul ar spune că e un liceu „cu renume”. Fata deprimată ar spune că e un liceu „fucked up rău de tot”. Băiatul bătăuș ar spune că e un liceu „destul de cool”. Până la urmă e un liceu ca toate celelalte. Până când apare Denis, un elev nou. El schimbă ierarhiile, e singurul care se revoltă, singurul care nu acceptă presiunea falsă a părinților, singurul are curaj să-l înfrunte pe directorul școlii.” Pe scurt: „Exploziv”, un spectacol construit de regizorul Rareș Budileanu pe un text semnat Elise Wilk. O producție a Teatrului „Regina Maria” Oradea, dedicată adolescenților și jucată în cadrul „Lunii pline de teatru”, tot marți, 21 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala mare a TCISA.

Cei care aleg să își petreacă seara la teatru vor avea parte, la finalul spectacolului, de o întâlnire cu invitatul special al proiectului: un psiholog. Acesta va discuta cu tinerii prezenți despre problemele generației lor.

Joi, 23 ianuarie, sala Studio adăpostește spectacolul „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski, în traducerea Ralucăi Rădulescu. Regia este semnată de Vlad Massaci,  iar scenografia – de Andu Dumitrescu.

Viziunea regizorală susținută magistral de scenografie și muzică fac din Iubirea la oameni un spectacol bun, per ansamblu. Un spectacol de urmărit, toate interogațiile strecurându-se perfid printre gândurile cele mai intime. Cele două ore și ceva de spectacol îți răstoarnă viziunea asupra vieții și te determină să abordezi din alt unghi tot ceea ce numeai până la intrarea în sală dramă sau tragedie cotidiană. Și nu e deloc rău să pleci dintr-o sală de spectacol pus pe gânduri. E primul pas din cei mulți necesari unei schimbări de valori personale. Și m-aș bucura să știu că și vouă vi se întâmplă asta după un spectacol de teatru.” – scrie despre spectacol Nora Rapotan, pe bookhub.ro

Reprezentația este programată de la ora 19.00, în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Melania se întoarce acasă după ani petrecuți la muncă în străinătate.  Povestea ei explorează universul vieții de familie din perspectiva fracturii pe care o provoacă despărțirea, a familiei care se înstrăinează, a copilului nevoit să crească cu un singur părinte. “Aici acolo” – e oglinda imediată a realității cuprinse în statistici: a celor 4 milioane de români plecați la muncă în străinătate, a celor peste 100.000 de copii ai căror părinți lucrează peste hotare.” Aceasta este, pe scurt, povestea jucată inspirat de actorii: Oana Kun, Ovidiu Ghiniță, Florin Covalciuc, Sorin Calotă și Amalia Huțan în spectacolul „Aici, acolo” de Mihai Ignat. Regia montării poartă semnătura lui Alexandru Maftei, iar scenografia – cea a Gabriellei Spiridon. Spectacolul este programat sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19.00, în sala Studio.  

Ultimul spectacol al săptămânii are loc duminică, 26 ianuarie, de la ora 19.00, în sala mare a TCISA. Este vorba despre „Familia Ibsen”, în regia și scenografia luI Cristian Ban.

Familia, rolul femeii, crizele de cuplu, ratarea - sunt temele care l-au făcut celebru pe Ibsen. Sunt tocmai temele care m-au interesant și pe mine și pe care le aduc în prim plan prin acest spectacol.” – spune regizorul Cristian Ban.

Prețul unic al biletelor la spectacolele prezentate în proiectul „Luna plină de teatru” este de 10 lei. „Luna plină de teatru” este un eveniment organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, cu sprijinul MedLife.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite