Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procedura de acordare a titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Arad” și a „Certificatului de Fiu/Fiică al/a Județului Arad”

 Procedura de acordare a titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Arad” și a „Certificatului de Fiu/Fiică al/a Județului Arad”
Comentează 1

Consiliul Județean Arad a aprobat procedura de acordare a titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Arad” și a „Certificatului de Fiu/Fiică al/a Județului Arad”. Această procedură este realizată în baza prevederilor Codului Administrativ și vine ca o actualizare necesară a cadrului legal privind distincțiile acordate de județ, urmând a reflecta mai bine contextul actual și aspirațiile comunității arădene.

Titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Arad” reprezintă cea mai înaltă distincție pe care județul o poate acorda persoanelor care au contribuit semnificativ la promovarea imaginii județului, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, „Certificatul de Fiu/Fiică al/a Județului Arad” este dedicat tinerilor născuți în județ, la împlinirea vârstei de 18 ani, ca recunoaștere a legăturii lor cu comunitatea arădeană.

„Aceste distincții reflectă valorile și respectul pe care le avem față de cei care contribuie activ la dezvoltarea și promovarea județului Arad. Acordarea acestor distincții reprezintă un gest de recunoștință pentru oamenii excepționali care se implică în mod direct în creșterea prestigiului Aradului, atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Distincțiile pot fi acordate la inițiativa președintelui Consiliului Județean Arad, a consilierilor județeni sau a cel puțin 5% dintre locuitorii județului cu drept de vot, înregistrați în Registrul Electoral.

Odată cu adoptarea acestei Hotărâri, vechea reglementare din anul 2000, privind acordarea „Distincției de Onoare a Județului Arad” și a titlului de „Personalitate a Județului Arad” va fi abrogată.


Scrie un comentariu

trimite