Postul de preşedinte la Univ Goldiş ICIM Arad devine vacant! „Oricine se simte capabil să conducă clubul este binevenit să preia echipa”
Conducerea Univ Goldiş ICIM Arad s-a aflat azi în faţa reprezentanţilor mass-media şi a câtorva suporteri, pentru a detalia un tablou exact a situaţia deloc plăcută prin care trece cel mai performant club al sportului arădean.
„E o situaţie financiară delicată, şi care e cauzată nu din cauza autorităţilor locale cât a legilor care guvernează sportul românesc. Vă dau un exemplu când vine vorba despre un ajutor din mediul privat. O firmă cu cifră de afaceri de 1.000.000 de lei pe an are un profit de 100.000 de lei, din care dă impozit 16.000 şi îi mai rămâne de oferit sponsorizare 3.200 de lei. Plus că cei din mediul privatr pot să îşi reinvestească profitul în propria firmă. Practic, nu există facilităţi pentru societăţile private”, a spus Marcel Urban, preşedintele Univ Goldiş ICIM Arad.
Acesta a reamintit faptul că deşi există Legea 69, aceasta nu are norme de aplicare, situaţie în care banii primiţi de la autorităţi nu pot fi folosiţi pentru salarii sau prime. „Trăim pe avarie când vine vorba despre bani. Ori acum văd că sunt mulţi care par a avea soluţii. Şi e bine că sunt nemulţumiri. Suntem totuşi un club care în 25 de ani a jucat 27 de finale”, a spus şi Dan Moraru, consilier tehnic al echipei arădene.
În luna martie se depun noile proiecte de finanţare la Primăria Aradului. Ori în condiţiile în care lucrurile nu se schimbă, unii propunând şi înfiinţarea unui CSM, probabilitatea ca în sezonul viitor Unv Goldiş ICIM Arad să facă performanţă e aproape nulă. Doar dacă legea nu se schimbă, sau orice alt lucru benefic sportului. „Şi atunci din nou ni se vor auzi vorbe, că nu suntem capabili să facem performanţă. Ori în aceste condiţii, acum locul de preşedinte devine vacant. Oricine, care se simte capabil să conducă clubul, este binevenit să preia echipa. Nu avem datorii către nimeni, certificatul fiscal e la zero”, mai spune Marcel Urban.
Conducătorii clubului sunt dezamăgiţi de faptul că în sportul românesc nu existăp spirit de colegialitate. „E greu de crezut că într-o lună de zile se pot schimba multe, dar avem obligaţia de a merge mai departe. Din păcate nu există o unitate a echipelor cu probleme din România. În sport se cade pe capete în fiecare săptămână. Nu există atitudine comună în sportul românesc”, a mai spus Marcel Urban.