Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Posibil plan de pace pentru Ucraina prezentat de JD Vance, vicepreședintele lui Donald Trump

Republicanii par hotărâți să pună capăt războiului dintre Ucraina și Rusia dacă vor ajunge la Casa Albă. JD Vance, vicepreședintele ales de Donald Trump pentru a-l seconda îb cursa pentru funcția de președinte, a prezentat un posibil plan de pace.

Posibil plan de pace pentru Ucraina prezentat de JD Vance, vicepreședintele lui Donald Trump
Comentează 0

Vance afirmă că planul ar putea include stabilirea unei „zone demilitarizate” pe teritoriul ucrainean ocupat în prezent de Rusia. Zona demilitarizată propusă, a adăugat Vance, va fi „puternic fortificată, astfel încât rușii să nu invadeze din nou”. Ca parte a planului de pace, a spus senatorul, Ucraina își va menține independența în schimbul unei garanții de neutralitate – ceea ce înseamnă că Ucraina nu va adera la NATO sau la alte „instituții aliate”, scrie hotnews.ro.

Vance nu a precizat cine va controla „zona demilitarizată”, dar a spus că „actuala linie de demarcație” va rămâne, ceea ce înseamnă că Ucraina nu va revendica teritoriul ocupat în prezent de Rusia. De-a lungul războiului, Ucraina – cu sprijinul atât al Statelor Unite, cât și al NATO – a insistat ca întregul teritoriu suveran al Ucrainei să fie returnat.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: Facebook JD Vance

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite