„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
Municipiul Arad în calitate de beneficiar anunță începerea derulării proiectului “ Centre de colectare prin aport voluntar în municipiul Arad, Cod proiect C3I1A0122000017. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) , Pilonul 1, Tranziția Verde, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.a – Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar.
Contractul de finanțare aferent proiectului a fost semnat de Municipiul Arad în calitate de beneficiar și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.
Investiția constă în înființarea și dotarea a patru centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar pe următoarele amplasamente aflate în proprietatea UAT Municipiul Arad : Șoseaua de Centură FN ( Zona CET), Strada Tarafului, Strada 6 Vânători și Zona Industrială Sud Zădăreni
Obiectiv general
Accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economica circulară.
Obiectiv specific
Dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.
Activitățile propuse prin proiect cuprind investiții necesare înființării a patru centre de colectare prin aport volumntar , ce vor asigura colectarea separată deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem “door - to - door”, respectiv deșeurile reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri din echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din contrucții și demolări.
Valoarea totală a proiectului este de 21.214.242,10 din care finanțarea nerambursabilă este de 14.882.582,28 lei, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile fiind de 2.827.960,63 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, dar fără a depăși data de 30.09.2024.
Sursa foto: ecoteca.ro
Fotografia are rol ilustrativ