PASUL 7: Și noi ... cum mâncăm? Conștientizarea nevoii de schimbare!

Corpul omenesc este cea mai minunată creație fiind dotat cu o imensă inteligență, pe care o regăsim în toate organele și în funcționarea coordonată a acestora! Credeți că această mașinărie a fost lăsată fără mecanismul controlului greutății sau al sănătății? Nu! Este de neconceput. Acesta se află în corpul omului, de la naștere.
Sănătatea este dreptul tău dobândit la naștere și, fiind supraponderal sau subponderal devi complice la deformarea stării generale de sănătate. Ca orice proces ce se desfășoara mecanic în corp, și tendința corpului de a fi perfect este clar justificată.
Există o întreagă categorie de substanțe care au un efect mult mai intens decât medicamentele – acestea sunt alimentele..
“Fie ca hrana să iți fie medicament și medicamentul hrană.” Hipocrate
Prin urmare, dacă avem probleme cu greutatea, nu este nici o îndoială că mâncarea introdusă în corp este factorul care contribuie la deformarea lui.
Oamenii sunt bolnavi, în general, din cauza unei alimentații deficitare la care se adaugă factorii de mediu, biologici, comportamentali și poluarea a (stresul) care influențează sănătatea omului, dar statistic pe primul loc rămâne comportamentul alimentar. Două dintre cele mai răspândite boli – de inimă și cancerul – ar putea fi reduse spectaculos prin corectarea regimului alimentar.
Alegerea informației și aplicarea ei te conduce spre evoluție sau involuție. Suntem diferiți, avem nevoi diferite și la fel percepem și informațiile.. diferit, trecându-le prin filtrul nostru. Nutriția este o știință ale cărei baze dacă le înțelegi și le aplici în viața de zi cu zi, sănătatea și armonia corpului nu întârzâie să apară.
Autosugetia este foarte importantă. Crede în tine când alegi să începi un program de reeducare alimentară, informeaza-te, automotivează-te, fii constant și nu te opri până nu ajungi unde ți-ai propus. Poți să îți armonizezi și însănătoșești corpul schimbându-ți alimentația și modul în care gândești despre el.
Ca să fim sănătoși, începem să credem că suntem sănătoși.
Fiecare celulă a corpului este înzestrată cu o inteligență incredibilă, care așteaptă instrucțiuni pozitive. Gândește pozitiv despre corpul tău. Nu gândi, de exemplu : “Vai, ce burtă am !”, ci “Parcă începe să-mi scadă burta!”
Gândirea pozitivă este importantă, dar, ca rezultatele să apară, e nevoie să fim sinceri cu noi înșine și să pornim la un drum lung... de o viață, atenți cu pași mici și siguri spre direcția unui corp armonios și sănătos, spre acea stare de bine pe care fiecare și-o dorește
Adelina Roșu
Contact: adelina.remodelare@gmail.com