Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Pacientul critic – abordarea de urgență”, în organizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, prin Departamentul de Medicină de Urgență din cadrul Facultății de Medicină Generală a Universității, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, organizează, în perioada 14-17 septembrie, în Campusul Universitar „Vasile Goldiş” şi la Unitatea de Primire Urgenţe, workshopul „PACIENTUL CRITIC – ABORDAREA DE URGENȚĂ”, eveniment care reunește 100 de participanți, printre care studenți, medici rezidenți și medici de familie, în scopul însușirii unor tehnici de resuscitare și de abordare a situațiilor de urgență.

„Pacientul critic – abordarea de urgență”, în organizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
Comentează 3

La deschiderea oficială a evenimentului au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector, conf. univ. dr. Daniela Motoc, medic primar de medicină de urgență, șef lucrări Monica Puticiu, medic șef UPU Arad, șef lucrări Radu Jipa, , studenți, rezidenți și medici de familie.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat importanța formării tinerilor studenți și medici rezidenți în ceea ce privește situațiile de urgență: „Am considerat că această temă de abordare în situații de urgență a pacientului critic este una de interes deosebit pentru studenții, rezidenții și medicii de familie, fiind grupul țintă căruia se adresează acest workshop. Cursurile se vor finaliza cu un caiet de bune practici și un rezumat al lucrărilor prezentate”.

Conf. dr. Daniela Motoc, medic primar medicină de urgență, iniţiatorul workshopului PACIENTUL CRITIC – ABORDAREA DE URGENȚĂ”, a declarat: „Proiectul are prilejul de a reuni studenți, medici de familie, medici rezidenţi, în cadrul unor prezentări teoretice, demonstrații practice, care vor da posibilitatea însușirii unor tehnici de resuscitare, de abordare a situațiilor de urgență. Toate acestea sunt în scopul îmbunătățirii competențelor teoretice și practice ale studenților, ale medicilor implicați în asistența de urgență, în sensul creșterii calității asistenței medicale de urgență. Acest workshop este realizat cu participarea cadrelor didactice de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în colaborare cu medicii de la Unitatea de Primire Urgențe, iar activităţile practice se vor desfășura în cadrul UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”.

Monica Puticiu, medic șef UPU Arad, a mulțumit conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru sprijinul acordat în organizarea workshopului: „Vreau să mulțumesc doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci și conducerii Universității pentru susținerea, atât materială cât și în ceea ce privește alte aspecte pentru a putea organiza acest workshop. Mă bucur că s-au înscris mulți medici, studenți, rezidenți, interesul fiind mare pentru activitatea medicală de urgență”.

„Acest workshop este o inițiativă lăudabilă a colegilor noștri din preclinic și clinic. Sunt cursuri de formare de care au nevoie rezidenții și medicii specialiști”, a precizat prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.


Scrie un comentariu

trimite