ORA DE VARĂ nu se elimină. Anunţul de ultimă oră făcut de Parlamentul European
Parlamentul European nu elimină ora de vară, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă. Astfel, Parlamentul European nu a solicitat sau votat "eliminarea" orei de vară. În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, din perioada 5-8 februarie, Parlamentul European a votat o rezoluție referitoare la Directiva 2000/84/CE (Directiva privind dispozițiile referitoare la orarul de vară).
"Prin rezoluţia adoptată săptămâna trecută, Parlamentul European invită Comisia Europeană să evalueze situaţia şi, în cazul în care consideră că este necesar, să propună modificarea sistemului actual ("invită Comisia să realizeze o evaluare temeinică a Directivei 2000/84/CE și, dacă este necesar, să prezinte o propunere de revizuire a acesteia", Rezoluţia Parlamentului European din 8 februarie 2018 referitoare la dispozițiile privind schimbarea orei)", precizeză Parlamentul European.
Urmează ca membrii Consiliului European să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară și cea de iarnă și, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.
Parlamentarii eruopenii au spus că vor ruga Comisiunea Europeană – care în trecut s-a opus acestei schimbări – să implementeze decizia.
”Sunt foarte încântat că după ani de discuții la nivelul comisiilor în Parlamentul European a fost dezbătută această rezoluție și votată astăzi în plen. Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastră să întrebe Comisia Europeană să vină cu o recomandare prin care să încheiem schimbarea bi-anuală de oră”, a spus Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda.
De ce a fost luată decizia de a renunţa la ORA DE VARĂ?
Trecerea la ora de vară are loc la sfâșitul lunii martie, iar schimbarea orei de vară se petrece la sfârșitul lunii octombrie. Mai multe studii au încercat să tragă o concluzie clară despre efectele schimbărilor, dar indică că pot afecta sănătatea oamenilor.
Citeste mai mult pe realitatea.net