Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Motivație-performanță: Prelegere ținută în Sala Marii Uniri de rectorul Universității Babeș-Bolyai

Prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a susținut o prelegere  ieri, la Arad, în cadrul conferinței „Perspective în pregătirea elevilor capabili de performanță!”, tema de bază fiind relația motivație-performanță. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Excelență Arad, cu sprijinul Consiliului Județean.

Motivație-performanță: Prelegere ținută în Sala Marii Uniri de rectorul Universității Babeș-Bolyai
Comentează 0

Sala Marii Uniri, locul de desfășurare a conferinței, a fost plină de elevi, profesori, cadre universitare și studenți. Au avut intervenții Cosmin Ovidiu Țiu, arădean, student la Sorbona, profesorul Constantin Lomaca, fondator al Școlii Românești din Sydney, și Loredana Roman, directorul Centrului de Excelență. Evenimentul a fost moderat de dr. Andrei Ando, director în cadrul Consiliului Județean Arad.

În cel de-al doilea an de existență, Centrul Județean de Excelență Arad a înregistrat o dezvoltare a activităților, fapt dovedit atât de creșterea numărului de elevi, cât și a proiectelor de la nivelul acestuia. Dacă în anul 2021, la Centrul de Excelență erau înscriși 300 de elevi, numărul acestora s-a dublat în anul școlar 2022-2023, iar efectele s-au văzut: s-au obținut rezultate superioare la concursurile și olimpiadele școlare. Concret, au fost obținute 74 de premii și calificări la etapele naționale ale olimpiadelor școlare și 167 de premii la cele județene. La acestea se adaugă un număr impresionant de premii obținute la concursurile școlare din calendarul Ministerului Educației.

„Pentru mine cuvântul EXCELENȚĂ întrunește mai multe elemente, necesare pentru a performa: talent, plăcerea de a aprofunda domeniul îndrăgit, perseverență și, mai ales, multă muncă. Așa cum spune și tematica acestei conferințe, talentele pe care le are Aradul, și vă asigură că avem talente în toate domeniile, au nevoie de o motivație, pe lângă «ingredientele» pe care le-am expus înainte. Această motivație este oferită de Centrul de Excelență Arad, o instituție care pregătește suplimentar elevii pentru marea performanță”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Întotdeauna, în societate vor exista elite, iar Centrul de Excelență este un remarcabil „laborator” pentru copiii talentați, pentru ca aceștia să performeze, să devină lideri în domeniile în care profesează. Marius Göndör, inspector școlar general a lăudat munca depusă de tineri, iar atunci când a vorbit despre ei a folosit expresia din DEX a cuvântului excelent: „admirabil, deosebit, eminent, excepțional, minunat, neîntrecut, remarcabil, încântător”.

Alături de pregătirea pentru competițiile școlare Centrul Județean de Excelență Arad oferă elevilor și alte tipuri de experiențe educaționale: activități recreativ-educative, întâlniri cu personalități arădene, proiecte pentru comunitate. „Cu această ocazie a fost lansat și cel al doilea număr al Anuarului Centrului, în care, alături de mărturii ale elevilor și ale cadrelor didactice, interviuri cu elevii olimpici sau centralizatorul rezultatele obținute la olimpiade și concursuri școlare, cititorii acestuia pot descoperi o serie de activități educaționale complementare desfășurate în anul școlar anterior", a declarat Loredana Roman, directorul Centrului Județean de Excelență Arad.

Conferința ,,Perspective în pregătirea elevilor capabili de performanță!” a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite