Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Medicina tradiţională chineză la Arad: Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze va organiza un simpozion, va lansa o carte şi pregăteşte un centru medical

Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze se va axa în perioada următoare pe realizarea unui Centru de Medicină Tradiţională Chineză. De altfel, cea de a VIII-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Cultura şi civilizaţie chineză. Dialoguri româno-chineze”, care se va desfăşura anul acesta în perioada 7-9 noiembrie, va avea ca temă medicina tradiţională chineză. De asemenea, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, anunţă că anul viitor va fi lansată o carte de medicină tradiţională chineză, în limba română.

Medicina tradiţională chineză la Arad: Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze va organiza un simpozion, va lansa o carte şi pregăteşte un centru medical
Comentează 1

„Lucrările celei de a VIII-a ediţii a Simpozionului Internaţional – Colocviu, vor fi prezentate, în 8 noiembrie, în Sala Regele Ferdinand a Primăriei. Cu această ocazie se va semna un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Arad, Consiliul Local Municipal Arad, prin primarul Aradului, domnul Călin Bibarţ şi Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze. Vor fi prezentate cinci lucrări, scrise de cinci doamne doctor: dr. LILIANA BRAN - Medicina tradițională chineză, la timpul prezent; dr. CORINA CRIȘAN - Susținere continuă pentru Medicina tradițională chineză; dr. LUMINIȚA LUCACI - Actualitatea Medicinei tradiționale chineze; dr. DANA CRISTINA OLAR - Colaborare Româno-Chineză în perioada pandemiei; dr. MIHAELA ORODAN - Acupunctura, experiență personală”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Specialiști greu de găsit

De menționat că dr. Liliana Bran şi dr. Corina Crişan se vor ocupa de realizarea Centrului de Medicină Tradiţională Chineză. „Să nu ne așteptăm însă ca activitatea centrului să înceapă imediat, deoarece specialiștii în domeniu sunt foarte căutați, fiind foarte multe solicitări în SUA, Anglia, Franța, Germania. Medicina tradițională chineză presupune diagnosticarea bolilor fără analize de sânge, doar prin apăsarea unor puncte. De altfel, deschiderea unui astfel de centru, pe care dorim să ne focalizăm, nu ar fi posibilă dacă nu am fi sprijiniți foarte mult de Ambasada Chinei la București”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Centrul de Medicină Tradițională văzut de membrele Asociației Con Brio

În ceea ce le privește, membrele Asociației Con Brio susțin că deschiderea unui Centru de Medicină Tradițională Chineză ar fi un lucru benefic pentru Arad. „Sunt bucuroasă că vom aborda acest domeniu al sănătății și al medicinei tradiționale chineze. E o alegere înțeleaptă, care desigur va avea impact”, susține avocatul Viorica Popescu. „Impactul proiectului derivă din importanța pe care o dăm sănătății. Ne bucurăm că vom avea această oportunitate la Arad”, a completat dr. Liliana Bran, directorul Școlii Postliceale Sanitare. La rândul său, Ana-Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio susține că se bucură ca asociația face parte din acest demers. „Vă felicit pentru această inițiativă. Mă bucur că anul acesta, tema unică e sănătatea, din care derivă starea noastră de bine. Mă bucur că Asociația Con Brio face parte din acest demers”, afirmă Ana-Maria Dragoș. „Nu este pentru prima dată când fac o pledoarie pentru medicina tradițională chineză. La primul simpozion la care am participat am vorbit despre importanța unui stil de viață sănătos provenind din medicina tradițională chineză”, susține dr. Corina Crișan. „Dumnezeu când a creat omul, i-a dat puterea de autovindecare. Având în primul rând credință și apăsând niște puncte, ne putem vindeca mai ușor. Proiectul va fi cu siguranță un succes și sunt fericită că pot pune și eu umărul”, afirmă managerul Tabita Cristea. „E o onoare pentru noi, arădenii. Vom avea, sper, șansa să beneficiem de cunoașterea acestui popor deosebit, să aibă fiecare parte de o vindecare tradițională, pentru că Dumnezeu lucrează și prin oameni”, a punctat Ramona Pantea, preşedintele Patronatului Psihologilor de Liberă Practică din Zona de Vest.

Lansare de carte

În încheiere ar mai trebui spus că pe data de 23 noiembrie, Ramona Pantea, psihoterapeut specializat în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală își va lansa două cărți în Sala Regele Ferdinad a Primăriei.

Intrați AICI pentru a vedea programul simpozionului.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite