Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură de proporţii pentru industria auto din România. Uzina Dacia de la Mioveni ar putea fi vândută de Renault

Grupul Renault, proprietarul Dacia, a primit mai multe oferte pentru divizia de motoare cu ardere internă, responsabilă de motoare diesel şi benzină, din care face parte şi uzina de la Mioveni. De asemenea, vrea să-şi facă propria companie de maşini electrice în Franţa.

Lovitură de proporţii pentru industria auto din România. Uzina Dacia de la Mioveni ar putea fi vândută de Renault
Comentează 0

Renault are în plan să înfiinţeze două divizii – una pentru maşini electrice în Franţa şi alta dedicată motoarelor termice pentru diviziile din afara Franţei, printre care şi uzina Dacia de la Mioveni, scrie Automotive News Europe, cea mai cunoscută publicaţie de business din industria auto europeană.

Surse apropiate companiei spun că Renault a primit cereri de parteneriat pentru divizia de motoare termice – care va include Automobile Dacia, Uzina Mecanică de la Mioveni şi Renault Technologie Roumanie. Miza o reprezintă obţinerea de fonduri pentru investiţiile în dezvoltarea maşinilor electrice, segment pe care Tesla a devenit un jucător principal inclusiv în Europa, notează Ziarul Financiar.

 

Renault ia în calcul să deţină majoritatea acţiunilor în viitoarea companie pentru maşini electrice. În schimb, grupul francez ar plănui să vândă 60% din acţiuni în cazul diviziei de motoare termice. Astfel, uzina Dacia de la Mioveni ar putea avea un alt proprietar în perioada următoare.

Potrivit sursei citate, Grupul Renault anunţa în toamnă că viitoarea companie pentru maşini electrice va avea sediul în Franţa, în timp ce divizia responsabilă cu motoarele termice va fi într-o altă ţară. Entitatea include producţia de motoare şi cutii de viteze din Spania, Portugalia, Turcia, România şi America Latină.

O eventuală vânzare ar fi o miză uriaşă pentru viitorul industriei auto din România, o piaţă unde deocamdată nu a fost anunţată nici investiţie concretă în producţia de baterii pentru maşini electrice. În schimb, în Ungaria sau Polonia au fost demarate investiţii de miliarde de euro în astfel de fabrici.

Citește continuarea pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite