Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Se introduce gazul metan la Sintea Mare, Adea și Țipari”

Comuna Sintea Mare va beneficia de alimentare cu gaze naturale printr-un proiect derulat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea lucrării fiind de 11.672.318 lei.

Iustin Cionca: „Se introduce gazul metan la Sintea Mare, Adea și Țipari”
Comentează 0

„Este un efort susținut, al administrațiilor locale, a noastră, de la Consiliul Județean Arad și a Guvernului României pentru dezvoltarea județului nostru, iar introducerea gazelor naturale la Sintea Mare, în toate cele trei localități ale comunei reprezintă un succes al tuturor celor implicați. De altfel, Consiliul Județean Arad a sprijinit cu 131.000 de lei înființarea rețelei de gaze naturale, pentru că acest proiect nu aduce doar confort localnicilor, ci este și premisa de a atrage noi investitori”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură pe care l-a avut vreodată comuna Sintea Mare. Prin aducerea gazului în comună creăm oportunitatea de a dezvolta economia locală, de a aduce noi investitori, dar și de a ridica standardului de viață. Îmi doresc să nu mai plece tinerii din comună, să construim o comunitate puternică și pentru asta avem nevoie de condiții cât mai bune”, a declarat Ciprian Ban, primarul comunei Sintea Mare.

Deputatul Glad Varga a subliniat importanța realizării unui liant între administrația locală și cea guvernamentală: „Este foarte important ca primarii să simtă că sunt sprijiniți la București. În fond, noi, parlamentarii, suntem aleși să reprezentăm interesele cetățenilor, primarii și consilierii locali au aceeași menire. Este normal să crem un front comun, mai ales când este vorba de proiecte majore, de fonduri atrase din alte resurse decât cele locale. Întotdeauna am ales să sprijin proiectele comunităților locale din Arad pentru că funcția pe care o am se datorează oamenilor”, a concis Glad Varga.

Consiliul Județean Arad s-a dovedit un partener de nădejde al comunităților locale. În ultimii nouă ani a sprijinit 32 de proiecte ale comunei, valoarea contribuției administrației județene ridicându-se la aproape 4,3 milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea drumului județean Sintea Mare-Șepreuș și alocarea, numai în 2024, a 700.000 de lei pentru reabilitarea drumului comunal spre Țipari.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite