Investiţie de 12 milioane de lei pentru modernizarea punctului termic care deserveşte zona Banu Mărăcine
Primarul Călin Bibarţ anunţa, zilele trecute, că a semnat un contract pentru unui punct termic care deserveşte zona Banu Mărăcine. Este vorba despre o investiţie de 12 milioane de lei.
„Am semnat un contract în valoare de 12 milioane lei pentru un proiect finanțat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea modernizării punctului termic 2 Lac, care deservește toată zona Banul Mărăcine.
Bani europeni #pentruARAD”, a scris pe Facebook Călin Bibarţ.
Este vorba despre o investiţie care se face în baza unei hotărâri de consiliu aprobate anul trecut, care viza modernizare rețelelor termice aferente punctelor PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V şi PT „Ocsko Terezia” – PUNCT TERMIC P.T. 2 LAC.
„Principalul obiectiv al investiției îl constituie modernizarea sistemului de distribuție a energiei termice și echilibrarea hidraulică la nivel de ramură sau branșament, după caz, pentru a se putea asigura servicii de calitate utilizatorilor alimentați de la acesta, precum și acei parametri ai agenților termici care să permită exploatarea în condiții de eficiență energetică optimă a punctului termic și a rețelelor de distribuție aferente acestuia.
Necesitatea acestor lucrări a apărut ca urmare a faptului că echipamentele din punctul termic precum și rețelele secundare aferente, au fiabilitate scăzută, un grad avansat de uzură, durate de serviciu depășite, reparații curente și capitale frecvente, costuri de exploatare ridicate și importante pierderi de agent termic și de căldură.
De asemenea, s-a constatat că anumite tronsoane ale rețelei, se află situate pe terenuri private, făcând imposibilă intervenția în caz de avarii. Este cazul terenurilor aferente imobilelor de pe str. Iustin Marșieu nr.34 – 36, str. St. A. Doinaș nr.24 și str. St. A. Doinaș nr.36.
Prin această investiție se preconizează modernizarea instalațiilor interioare și realizarea monitorizării, în vederea preluării în dispecerat a datelor de funcționare ale punctului termic, a controlului și efectuării comenzilor de reglare din dispecerat, precum și reabilitarea rețelelor termice secundare aferente punctului termic”, se arată în referatul de aprobare.
Mai trebuie spus că durata preconizată a investiţiei este, potrivit hotărârii adoptate de CLM, de opt luni.
Sursa foto: Facebook Călin Bibarţ