Hotelierii, nemulţumiţi de turiştii din Republica Moldova din cauză că îşi fac mâncare în cameră la reşou şi nu cumpără nicio cafea
Mai mult de 18.000 de turiști din Republica Moldova vin în hotelurile românești, în perioada 3-16 ianuarie, pentru a-și petrece Crăciunul și Revelionul pe stil vechi. Cei mai mulți au ajuns în 3-4 ianuarie, iar hotelierii au constatat că mulți nu cumpără nici măcar o cafea din hotel, ba mai mult, își pregătesc mâncarea la reșou, în cameră.
Majoritatea turiștilor moldoveni au venit în România pentru Crăciunul pe stil vechi, sărbătorit pe 7 ianuarie, dar sunt și unii care și-au cumpărat pachete pentru Revelion (14 ianuarie). Pachetele clasice sunt de 5-7 zile, iar numărul turiștilor pentru aceste sărbători se estimează că va depăși 18.000 de persoane, față de aproximativ 16.500 anul trecut, a declarat pentru Profit.ro Gabriel Mărgineanu, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.
Turiștii au cumpărat vacanțele cu prețuri începând de la 85 de euro până la peste 200 de euro, dar o medie poate fi estimată undeva la 150 de euro. Cei mai mulți dintre ei au preferat Brașov, Poiana Brașov, Valea Prahovei, dar și stațiuni balneare precum Sovata și Borsec. Pe mâncare și băutură, estimează Mărgineanu, cheltuiala nu a depășit o medie de 50 de euro de persoană pe parcursul vacanței.
Cei care se întreabă cum a putut rezista un turist 4-5 zile într-o stațiune din România cu mâncare și băutură cumpărate cu puțin mai mult de 200 de lei nu știu că acești bani nu au fost cheltuiți în hoteluri și restaurante, iar asta este una dintre supărările hotelierilor români de la munte. Turiștii moldoveni care ajung aici nu sunt cheltuitori deloc și, în afara banilor pe care i-au plătit pe vacanțe, nu-și cumpără din hoteluri nici o cafea sau o apă plată. Detalii, pe profit.ro.