Google Maps modifică hărţile şi lansează o nouă funcţie. Ce sunt zonele de interes?
Google a optimizat interfața Google Maps pentru a scoate mai clar în evidență elementele importante și lansează, totodată, o funcție nouă numită ”zone de interes”. Utilizatorii care folosesc Google Maps pentru navigare vor observa în curând modificări discrete la nivelul interfeței, care au rolul de a echilibra modul în care se face evidențierea elementelor grafice din cadrul hărților.
De exemplu, rutele importante, precum autostrăzile, nu vor mai fi subliniate la fel de evident ca până acum. Acestea vor fi în continuare cele mai vizibile rute, dar nuanța folosită și grosimea liniilor trasate nu vor mai capta atât de mult atenția utilizatorilor, cărora le va fi mai ușor să observe și alte elemente de pe hartă.
În concordanță, numele regiunilor folosesc acum fonturi mai mari și mai îngroșate, care le aduce la un echilibru în ceea ce privește evidențierea cu celelalte elemente importante din cadrul hărților.
De asemenea, Google a schimbat subtil și paleta de culori folosită. S-a optat pentru culori mai deschise, iar asta este evident pentru toate elementele de pe hartă, de la regiunile verzi, la mări și oceane.
Toate aceste modificări reușesc să creeze o interfață mai curată, în care atenția utilizatorului este captată doar de anumite elemente în detrimentul altora.
Cu aceeași ocazie, Google lansează ”zonele de interes”. Colorate cu portocaliu, acestea sunt exact ceea ce orice utilizator s-ar aștepta: puncte importante pentru regiunea respectivă. Această facilitate ar putea facilita turiștilor, spre exemplu, să descopere ușor locații interesante din regiunea pe care o vizitează.
Ceea ce sună foarte interesant din punctul utilizatorului de vedere, ar putea deveni, pe viitor, o sursă de monetizare pentru Google. Aceste așa-numite zone de interes ar putea fi folosite pentru a scoate în evidența restaurante și hoteluri care plătesc pentru promovare.
Noutățile sunt implementate la nivel de server și vor deveni vizibile treptat pentru toți utilizatorii, indiferent de platformă, în săptămânile următoare.
Totodată, Google testează două noi facilități care vor ajunge sau nu la un anumit moment să facă parte din aplicație. Una dintre acestea permite utilizatorului să aleagă folosirea exclusivă a conexiunii WiFi pentru încărcarea hărților, cu scopul de a nu consuma traficul de date.
O doua funcție pe care Google o testează în prezent este avertizarea în cazul întârzierilor din rețelele de transport în comun. Este o facilitate mult mai complexă și foarte dificil de implementat la nivel global. Mi-e greu să cred că vom vedea foarte curând așa ceva în București, de exemplu, unde programul de circulare al mijloacelor de transport în comun este opțional.
Sursa realitatea.net