GHIOROC - Închiderea Festivalului Ghioroc Summer Fest organizat în parteneriat cu LSUAV și Sărbătoarea Recoltei
Ghiorocul este deja un reper turistic pentru Vestul țării, dar în același timp este o comună care se dezvoltă văzând cu ochii, datorită faptului că aici există o administrație care își face treaba în cel mai serios mod. Dar dincolo de munca depusă și de problemele comunității de zi cu zi, este nevoie și de un răgaz în care sufletul să se bucure de roadele muncii depuse, este nevoie de o zi în care cu toții să îmbrace straie de sărbătoare pentru a sărbători ziua recoltei, a culesului de struguri și de ce nu și a grâului pentru că această comună bogată se află într-o minunată podgorie la interferența dealurilor cu câmpia mănoasă a Aradului.
Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 16,30 a avut loc „Sărbătoarea vinului în Podgoria Minișului”, desfășurată pe plaja de la Ghioroc, sărbătoare ce a coincis cu închiderea Festivalului Ghioroc Summer Fest, ediția XI-a, festival organizat în parteneriat cu UAV. Sărbătoarea de debutat cu sfințirea recoltei de struguri, după care primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a avut un scurt cuvânt de bun venit adresat celor prezenți. S-a decernat și un titlu de cetățean de onoare lui Paul Cezar Boeriu, în prezența rectorului UAV, Ramona Lile, iar apoi a avut loc decernarea Diplomelor de Aur cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie familiilor Jurj Ioan și Floare, Mițiți Vasile și Andreeana – Viorica, Urban Grigore și Susana, Bizău Ștefan și Irina. De asemenea pe scenă a fost invitat şi primarul comunei Gyod din Ungaria, fiind invitat special la Ghioroc. Acesta a spus câteva cuvinte referitoare la înfrățirea celor două comune și a prieteniei dânsului cu primarul Corneliu Popi Morodan, după care a urmat un program de dans sportiv, By Victoria. Ansamblul focloric „Vatra Arădeană” a susținut o suită de dansuri populare din Țara Zărandului, urmați de interpretul Gabriel Stoica. La eveniment au participart și presedintele Consiliului Județean Iustin Cionca, alături de deputatul Sergiu Bâlcea, care au salutat auditoriu și au stat de vorbă cu oamenii.
Solista de muzică populară Oana Tomoioaga a încântat publicul cu frumoasele piese din Țara Maramureșului, antrenând la dans tinerii. Pe scenă au urcat apoi „Junii Podgoriei” din Ghioroc, un ansamblu de excepție atât prin ținută cât și prin frumusețea dansului popular. Soliste vocale Emma Crihan și Patricia Corbei. Acolo unde este instructor coordonator Ioan Dărău se văd rezultate de excepție, iar despre Ansamblul „Junii Podgoriei” se pot spune multe lucruri frumoase, pentru că ani de-a rândul a fost prezent nu numai la Festivalul Vinului, ci a dansat și în afara țării. Au urmat Gabriel Bârsăuan și Monica Groza cu formația, care au susținut un program folcloric timp de aproape o oră. Din Serbia, mai precis din orașul CUVIN din Valea Timocului a venit la Ghioroc ansamblul de dansuri sârbești KUD KURKO. A fost o adevărată încântare pentru public, pentru că trebuie să recunoaștem că precum sârbii nu cântă și nu joacă nimeni atât de armonios. Au venit inclusiv cu formație instrumentală și prezentator. Ghiorocul, respectiv primăria Ghioroc, are o relație de prietenie cu orașul CUVIN din Serbia, ceea ce ne arată că putem fi prieteni chiar dacă nu vorbim aceeași limbă.
O fiică a comunei Ghioroc respectiv Melania Cuc, a susținut un program muzical deosebit de frumos. De altfel Melania Cuc este una dintre vocile frumoase a României, a participat la X-Factor unde a ajuns in semifinală. De asemenea urmează să ajungă și la Vocea României, fiind un adevărat talent muzical.
Iată că adevăratele valori se nasc în cele mai multe cazuri la sate, pentru că acolo în lumea satului se cântă mereu. Cu siguranță această tânără este o mândrie nu numai pentru părinți, dar este o mândrie pentru comuna Ghioroc. Pe scenă a urmat o altă tânără, fiind vorba de Mădălina Boroneanț, o interpretă care promite mult în lumea muzicală. A urmat Daniel ́s Brothers și Dragoș Moldovan, după care programul a continuat cu mult așteptata DELIA, cea care a încălzit de tot auditoriu, tinerii fiind de-a dreptul în extaz. Programul s-a încheiat cu un superb foc de artificii care a luminat efectiv cerul în mii de culori, asa cum nu am văzut incă, în cei aproape 10 ani de presă.
Programul a fost prezentat de Nicoleta Pavel. La eveniment au participat peste 3000 de persoane, ceea ce spune de la sine că la Ghioroc se muncește dar se și distrează lumea, pentru că nu numai cei din Ghioroc au fost părtași la acest eveniment ci și arădeni foarte mulți, din Lipova și chiar de la Zăbalț, din Pâncota și poate din tot vestul țării, pentru că Ghiorocul este un reper pentru partea de Vest a României.
La eveniment au participat și cei din LIGA STUDENȚILOR – UAV Arad, pentru că acest eveniment a fost organizat în parteneriat cu UAV, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad. „Sunt foarte multe de spus referitor la Ghioroc, pentru că implementăm proiecte, construim și realizăm obiective importante pentru cetățenii comunei, dar în același timp avem și o serie de evenimente culturale care ne aduc și bucurii sufletești pentru că Ghiorocul este comuna unde mereu se realizează ceva. Este dorința noastră să modernizăm comuna și să creem nu numai locuri de muncă ci și un confort sporit tuturor cetățenilor comunei noastre. La acest eveniment ne-am bucurat de faptul că am avut parte de artiști de seamă, a fost un program atractiv și de asemenea am avut mulți sponsori care s-au alăturat nouă, astfel incât acest eveniment a fost unul foarte reușit. Dumnezeu ne-a dat aceste locuri minunate, iar noi avem datoria să le modernizăm ca fiecare dintre noi să putem spune. Nicăieri nu e bine ca acasă la Ghioroc”, a declarat primarul Corneliu Popi Morodan. După focul de artificii distracția a continuat pe plajă cu tinerii alături de DJ Mike Kross, iar muzica a fost auzită în noapte în jurul orei 3.00 până la Arad în Micălaca... de subsemnatul.