Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „A doua sesiune plenară a Parlamentului European va avea o agendă extrem de încărcată”

A doua sesiune plenară din acest mandat a Parlamentului European a început, astăzi, la Strasbourg. Potrivit europarlamentarului arădean Gheorghe Falcă, agenda este una extrem de încărcată, pentru că se dorește obținerea de rezultate în cel mai scurt timp posibil - asta, desigur, după ce se va constitui, zilele acestea și noua Comisie Europeană.

Gheorghe Falcă: „A doua sesiune plenară a Parlamentului European va avea o agendă extrem de încărcată”
Comentează 0

„Ca de fiecare dată, vreau să vă aduc în atenție câteva subiecte pe care le consider importante.

- Astfel în această seară deja, vom avea mai multe dezbateri în plen cu privire la viitorul agriculturii în UE, combaterea migrației ilegale și problemele persistente de antisemitism în Europa!

- Marți dimineață vom discuta despre acordarea, în continuare, de sprijin financiar și militar Ucrainei, dar și despre protejarea democrației, a libertății de exprimare, pe platformele de social media.

------------

Vreau să precizez că aceste dezbateri sunt esențiale pentru tot ce vom face în acest mandat. Ele au rolul de a calibra pozițiile pe care le vom adopta față de propunerile legislative pe care le vom primi de la Comisie, dar și de a genera noi inițiative, proprii Parlamentului European.

------------

- Tot Marți va urma cea mai importantă dezbatere, cred eu, din această săptămână, ocazie cu care voi și lua cuvântul în plen. Este vorba despre prezentarea raportului referitor la viitorul competitivității europene, realizat de o echipă condusă de Mario Draghi.

Este un text esențial, care va avea efecte la nivelul politicilor publice europene și va avea efecte în România!

Vă sugerez să urmăriți subiectul și voi mai reveni și eu asupra lui în viitorul apropiat.

Ce vreau să știți încă de acum, este faptul că voi susține

- toate inițiativele legate de competitivitate, mai ales cele realizate prin programe de formare continuă sau recalificare,

- tot ceea ce înseamnă sprijinirea dezvoltării, în mod natural, a ecosistemelor de invovație în România și în UE,

- cu condiția ca ele să nu afecteze, pe termen lung, viața angajaților!

Pe scurt - deocamdată - vreau ca în cazul în care o industrie, sau un sector, dau semne clare fie de oboseală, fie că sunt, pur și simplu, depășite tehnologic, UE și statele membre să acționeze DIN TIMP pentru reorientarea angajaților spre domenii unde este și va fi nevoie de ei și unde pot câștiga, prin competențe sporite, mai bine decât în prezent!”, a scris pe Facebook europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Sursa foto: Facebook Gheorghe Falcă

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite