Festivalul de muzică de la Sebiș a ajuns la a XX-a ediție
Sebișul este mereu în fruntea orașelor din județ, astfel că nici acum la cea de a XX–a ediție a Festivalului de Muzică nu a rămas mai prejos. Iată că în acest an s-au împlinit două decenii de când Sebișul își cinstește locuitorii și nu numai, pentru că Festivalul de Muzică Sebiș, prin frumoasele programe pe care le derulează timp de trei zile în fiecare an, cu muzică populară și ușoară, adună oameni de pe toată Valea Crișului Alb și chiar din Bihor.
De la Hălmagiu la Pâncota și Arad, de la Craiva la Ineu, de la Moneasa la Păiușeni ori Șilindia, lumea se adună, fie în vârstă sau tineri atunci când începe Festivalul de Muzică de la Sebiș. Și de această dată s-au adunat aproximativ șase mii de oameni, atât vineri seara la programul de muzică populară, cât și în a doua seară, unde se estimează că numărul celor care au asistat la programul oferit de Primăria Sebiș a depășit șase mii.
Atunci când există implicare atât din partea Primăriei Sebiș, și aici vreau să amintesc pe primarul interimar Radu Demetrescu care a fost alături de sebișeni în fiecare seară, și care înainte cu cel puțin o lună de zile a început organizarea evenimentului avându-l alături pe Ioan Muscă, directorul Casei de Cultură, se pot face lucruri frumoase. Desigur că un aport incontestabil a avut și fostul primar Gheorghe Feieș, consilier al președintelui CJA, care întotdeauna este alături de sebișeni. De altfel, conducerea Consiliului Județean Arad întotdeauna a sprijinit Sebișul nu numai din punct de vedere cultural ci și în ceea ce privesc investițiile, astfel că și de această dată s-a implicat pentru reușita acestui eveniment.
Programul a debutat în seara zilei de vineri cu fanfara Bisericii Ortodoxe Almaș, (dirijor Voicu Șandru) care a intonat câteva imnuri patriotice și nu numai, la instrumentele de suflat , după care pe scena din Sebiș au urcat „Junii Cetății Dezna”, pantru că seara de vineri a fost dedicată muzicii populare. Trebuie spus că „Junii Cetății Dezna” au și o micuță solistă, pe Daria Confideratu și sunt coordonați de Costinela Mihoc. Frații Șandru au asigurat orchestrația serii, prezentând și o suită orchestrală, după care pe scenă au urcat Alexandru Pop, o voce extraordinară. Alexandru Pop este un fiu al orașului Sebiș și este tot mai prezent pe scenele țării. Cosmina Brădean o fiică a comunei Chisindia și cunoscută de public a evoluat ulterior, după care Diana Mihuț a încântat publicul cu câteva piese. Felicia Costa a venit la Sebiș tocmai din Banat să încânte publicul cu frumoasa muzică bănățeană, apoi Grupul Ineuanii a încântat sebișenii cu piesele lor consacrate și atât de îndrăgite. Partea a doua a serii a fost una cu surprize plăcute pentru că Alexandra și Lucian Drăgan și-au făcut apariția pe scena din Sebiș, după care a urmat atât de indrăgitul Puiu Codreanu.
Așa cum este obiceiul la Sebiș a venit și momentul când cerul deasupra orașului a fost luminat de un extraordinar foc de artificii după care programul a continuat cu Florin și Claudia Ionaș de la Lipova, urmați de Orchestra Frații Șandru. Tinu Veresezan a fost o prezență îndrăgită pe scena din Sebiș după care seara s-a încheiat cu solista Olivia Petcov din Banat.
Programul a fost prezentat de Claudia Deac pe care sebișenii o cunosc de multă vreme.
Seara a doua și a treia au fost dedicate în special tineretului, iar pe scenă au urcat nume cunoscute în muzica ușoară: Daria Crișan, Ducu Bertzi, Sandra, TWO ACCENT, Amna, Lino Golden și mult așteptatul Dorian Popa. Prezentator a fost Florin Mihoc de la TVR Timișoara, iar în fiecare seară a fost foc de artificii.
Invitat de onoare la Sebiș a fost și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care alături de Gheorghe Feieș a luat parte la eveniment.
Iată că și această ediție aniversară a fost un succes deplin, iar primarul orașului se declară mulțumit de felul cum au decurs cele trei seri în care Sebișul a fost gazda acestui frumos festival, iar pe scena din oraș au urcat din nou artiști renumiți în România.