Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de reabilitare a parcului „Zsolt Török” (FOTO)

Aleșii locali au aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal de vineri,  6 septembrie 2024, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiție D.A.L.I. - Reabilitare parc ”Zsolt Török”.

Cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de reabilitare a parcului „Zsolt Török” (FOTO)
Comentează 0

Unul dintre cele mai vechi și apreciate parcuri din municipiu, fostul parc al copiilor ”Țara Piticilor”, actualmente Parcul ”Zsolt Török”, va fi supus unor lucrări de reabilitare și  modernizare, având în vedere faptul că de-a lungul timpului acesta a beneficiat doar de  lucrări de întreţinere a zonelor verzi și a jocurilor pentru copii.

În amintirea celui care a fost alpinistul arădean Zsolt Török și a impresionantelor sale ascensiuni, tematica aleasă pentru acest obiectiv de investiție este una specială. Actualul parc în suprafață de 18.588 mp va deveni un loc de agrement și petrecerea timpului liber, unde se vor putea desfășura activități fizice și sportive diverse.

Chiar dacă predominantă va fi suprafața verde, se are totuși în vedere amenajarea unor zone cu tematică sportivă și a unora pentru recreere, destinată tinerilor și copiilor. Dintre viitoarele dotări ale parcului le menționăm pe cele aferente peretelui de cățărare, ansambluri pentru skateboard/role, leagăne/hinte precum și alte dotări specifice locurilor de joacă destinate celor mici. Un punct de atracție al parcului va fi fântâna arteziană cu jeturi care va fi amenajată în zona actualei gropi cu nisip. Mobilierul urban va fi compus din bănci individuale, bănci circulare, bănci cu forme complexe, bănci inteligente (smart) cu încărcare solară (pentru wi-fi și încărcare telefoane). Nu va lipsi nici mobilierul utilitar compus din coșuri de gunoi, cișmele, panouri de informare și grup sanitar inteligent (1 cabină adaptată pentru femei/bărbați/persoane cu dizabilități).

Valoarea totală a investiţiei  se ridică la peste 15 milioane de lei, iar pentru a  facilita realizarea ei, Municipiul Arad a identificat sursă de finanțare în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027,  Intervenția regională 7.1A – Revitalizare și regenerare urbană, Prioritatea 7 - Regiune pentru cetățeni.  

Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni, din care 24 luni vor fi rezervate execuției lucrărilor.

Mă bucur că intrăm în linie dreaptă cu obținerea finanțării pentru reabilitarea parcului Zsolt Török. Am optat pentru un scenariu prietenos cu natura, care nu presupune intervenții majore la nivelul zonei verzi actuale și a arborilor existenți. Suntem cu toții conștienți că în următoarea perioadă vom duce o bătălie grea pentru a implementa aceste proiecte, dar în final vom avea două parcuri refăcute, atât acesta cât și  parcul Mihai Eminescu, embleme ale orașului nostru. Estimăm că anul viitor se va lucra în acest parc”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite