Conferința Internațională „Sfântul Martin, precursor al Ordinelor Creștine Cavalerești”
Prima ediție a Conferinței Internaționale „Sfântul Martin, precursor al Ordinelor Creștine Cavalerești” va avea loc vineri, 26 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Municipiului Arad. Evenimentul este organizat de Asociația „Ordinul Suveran Templier Sfântul Martin” Arad, în colaborare cu Instituția Prefectului – Județul Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean, Biblioteca Județeană „Alexandru. D. Xenopol” Arad și Complexul Muzeal Arad.
Sfântul Martin, considerat un model al dăruirii, modestiei și altruismului, este recunoscut ca exemplu de referință în istoria omenirii. Este venerat ca patron al soldaților, săracilor și celor nedreptățiți. Ales episcop al Tours-ului în anul 371, Sfântul Martin și-a consacrat viața slujirii lui Dumnezeu și aproapelui, reflectând idealurile cavalerilor vechi, care luptau pentru o lume umană echilibrată și armonioasă, promovând valorile creștine și morale ale toleranței, iubirii, dedicării, înțelepciunii și filantropiei.
Conferința va aborda subiecte relevante legate de reprezentări imagologice, culturale și istorice din Valea Mureșului, cu accent pe Drumul Sării, Semnele Creștinismului Timpuriu, Sfântul Martin și cavalerismul, mănăstirile benedictine și mănăstirile cisterciene. Pentru a accesa agenda și programul complet al conferinței, site-ul oficial al evenimentului, https://conferinta-sf-martin.ro/, oferă informații detaliate privind secțiunile conferinței și subiectele abordate. În cadrul sesiunii festive vor avea loc lansări și prezentări de carte, precum și un intermezzo muzical oferit de tenorul Sorin Lupu de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, alături de Corul „Eutherpe” al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.
Vă invităm să fiți alături de noi, vineri, 26 aprilie 2024, începând cu orele 10:00, în sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Municipiului Arad, pentru a descoperi trecutul, prezentul și viitorul prin prisma nobleței și curajului, valori fundamentale ale cavalerismului și ale umanității!