Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concurs de talente muzicale ”Vocea de Aur” la Bătania (Battonya)

La Școala Generală „Lucian Magdu”, din Bătania (Battonya), s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Vocea de aur”, la care au luat parte 30 de elevi de la  școlile la care învaţă copiii românilor din Ungaria (Jula/Gyula, Micherechi/Mehkerek, Bătania/Battonya, Chitighaz/Ketegyhaza, Bedeu/Bedo; Pocei/Pocsaj, Leucușhaz/Lokoshaza, Săcal/Koroszsakal și Aletea/Elek).

Concurs de talente muzicale ”Vocea de Aur” la Bătania (Battonya)
Comentează 0

La evenimentul ce a avut loc vineri, 28 octombrie 2022, au participat printre alţii Florin Vasiloni, consul general al României la Gyula;  Daniel Banu, consul general al României la Szeged; Traian Cresta, purtător de cuvant al românilor în Parlamentul Ungariei; Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria  (AȚRU); Maria Novak, directorul Centrului de Documentare şi Informare al AŢRU; Atilla Rakoczi, directorul Oficiului Guvernamental (Prefectura) Bekes; Boros Csaba şi Radai Imre, primarul şi viceprimarul oraşului Bătania; Rakoczine Tripon Emese, primarul localității Chitighaz; Larisa Chiţu şi Ana-Maria Popa, directori-adjuncţi ai Colegiului Naţional “Preparandia- Dimitrie Ţichindal” Arad  ş.a. Iniţiatorul concursului este profesorul de muzică al Şcolii din Bătania, Andreea Szenes, originară din Arad.

Juriul concursului a fost condus de către Veronica Demenescu, cadru didactic la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, președinte a Asociației „Societatea Internaţională de Studii Muzicale” şi a fost format din muzicieni şi profesori consacraţi de la Arad  și Timişoara. Elevii concurenți au fost împărțiți pe 5 categorii de vârstă și au prezentat în fața juriului și a publicului câte un cântec, în limba română. În pauza generată de deliberarea juriului, cei prezenţi au asistat la un program muzical, susținut de elevi de la „Incubatorul de Artă” Timișoara. Prezența acestora, foarte apreciată, s-a făcut prin intermediul proiectului RoAct 2022, proiect finanţat de către Secretariatul General al Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Juriul a acordat premii și mențiuni pentru fiecare elev participant, premii asigurate de şcoala organizatoare şi de Fundaţia “Lucian Magdu” din Bătania, condusă de Ibolia Sutya, directorul şcolii. Premii speciale au fost oferite de către AŢRU, Autoguvernarea Românească din Dombegyhaza şi Colegiul Naţional “Preparandia- Dimitrie Ţichindal” Arad.

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite