Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor pompierilor militari arădeni în contextul codului roșu meteo

Bilanțul misiunilor pompierilor militari arădeni în contextul codului roșu meteo
Comentează 0

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au intervenit prompt pentru a răspunde la 24 de solicitări, în urma cărora nu s-au înregistrat victime.

Astfel, pompierii militari arădeni au acționat pe tot parcursul nopții trecute și în cursul zilei de astăzi, 23 iunie 2024,  la 17 misiuni pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, autoturisme sau case, în municipiul Arad, pe următoarele străzi: Fântânii, Elena Ghiba Birta, Ioan Brezoianu, Hunedoara, Haiducilor, Strada 2 - Insula Mureș, Caransebeș, Bulevardul Revoluției și Eroul Necunoscut, și 7 misiuni pentru degajarea unor elemente de construcție căzute pe spațiul public.

La intervenții au fost alertate Detașamentul de Pompieri Arad și Garda de Intervenție Gurahonț, cu următoarele forțe și mijloace:

* o autospecială pentru descarcerare;
* o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi;
* două autospeciale de intervenție cu modul pentru descarcerare.

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au acționat pentru îndepărtarea efectelor negative în localitățile: Almaș, Dieci, Buteni, Nădlac, Pecica, Iratoș, Zimandu Nou, Șiria și Odvoș.

Pentru gestionarea eficientă a efectelor generate de fenomenele meteorologice avertizate, în data de 22.06.2024, la nivelul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă.

Pompierii militari arădeni monitorizează permanent situația din teren și sunt pregătiți să intervină în orice moment la noi solicitări.

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite