Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATENȚIE! Iată păcăleala din marile magazine românești. Cașcavalul nu-i cașcaval, laptele nu-i lapte

Marile magazine de discount din Romania comercializeaza, sub marca proprie, o serie de alimente care au cel putin o denumire dubioasa, iar daca mai citim pe eticheta si care sunt principalele ingrediente, atunci avem, cu siguranta, motive sa intram la banuieli.

ATENȚIE! Iată păcăleala din marile magazine românești. Cașcavalul nu-i cașcaval, laptele nu-i lapte
Comentează 0

Odata cu impunerea embargoului rusesc, surplusul de produse lactate de pe piata europeana a ajuns in Romania. Asa se face ca producatorii polonezi, cehi, si chiar unguri aduc pe rafturile din magazinele romanesti produse cel putin dubioase.

Lapte care este, de fapt, zer?

Asa ajungem sa cumpăram de la raftul de lactate un litru de lapte cu 1,99 lei. “Am facut mai multe campanii de informare si de avertizarea asupra acestor produse. Cine a avut urechi sa auda, a auzit. Cine nu a auzit, inca se duce in supermarket si cumpara zer in loc de lapte. Nu vorbesc prostii, am proprietatea termenilor. Este imposibil sa dai 2 lei pe un litru de lapte adus sa zicem din Polonia, lapte care a fost ulterior pasteurizat si apoi ambalat. Nu vreau sa mai iau in calcul si trasportul lui din tara de origine. In mod cert, in acea cutie nu veti gasi 100% lapte. Nu va pacaliti singuri crezand ca ati facut o mare economie de pret”, avertizeaza Dorin Cojocaru, presedintele APRIL. potrivit agrointel.ro.

Asezate la raft langa produsele romanesti

Desi nu respecta regulile de etichetare obligatorii in Romania, aceste produse aduse din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, sunt amplasate langa produsele romanesti. “Este inutil sa va spun, ca magazinele de discount sunt insensibile si nici macar nu te baga in seama atunci cand vrei sa le atragi atentia asupra faptului ca primesc in magazin si aseaza la raft produse lactate, cu denumiri dubioase. Este cazul, spre exemplu, al celebrului cascaval Gouda, intalnit la raft cu aceasta denumire si care ar trebui sa fie acea branza olandeza foarte consumata in tara de origine si care se obtine doar din lapte de vaca pasteurizat.

In Romania, la unele magazine, un produs etichetat ca fiind cascaval Gouda are o reteta ”proprie”, care include coloranti artificiali – caroteni, care nu au nimic in comun cu reteta originala”, sublineaza reprezentatul procesatorilor de lapte din Romania.

Sursa infoalert.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite