Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură peste câteva zile

Antreprenorul care a realizat Grupul II al CET Arad anunţă că după 15 martie pune sechestru pe instalaţii întrucât are de recuperat 20 de milioane de lei, reprezentând facturi restante de la sfârşitul anului 2014, când au fost încheiate lucrările, măsura presupunând oprirea producţiei de energie, scrie News.ro.

Aradul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură peste câteva zile
Comentează 1

Directorul Energomontaj Sucursala Timişoara, Ioan Popa, a declarat, joi, pentru News.ro, că la nivelul companiei s-a luat decizia punerii sechestrului asupra instalaţiilor de producţie ale CET Arad, din cauza unor datorii din 2014.

Popa a spus că producătorul de energie din Arad nu a achitat 20 de milioane de lei din contractul de 56 de milioane de lei plus TVA, semnat în 2013 pentru realizarea Grupului II, respectiv a cazanului de producţie pe gaz, cu o capacitate de 420 de tone pe oră (50 MW). Lucrările au fost încheiate în octombrie 2014, când cazanul a fost pus în funcţiune, iar termenul de achitare a ultimei facturi era decembrie 2014.

În vara anului 2015, Energomontaj a iniţiat un proces comercial împotriva CET, pe care l-a câştigat în septembrie, astfel că în luna noiembrie 2015 a blocat conturile unităţii din Arad.

”Nu am recuperat nimic, pentru că prin acele conturi nu mai erau rulate sume de bani. Şi, oricum, înainte de noi mai blocaseră conturile CFR şi furnizorul de gaz”, a declarat Ioan Popa.

Acesta a adăugat că singura soluţie rămasă la dispoziţia companiei este să pună sechestru pe instalaţiile realizate.

”Acest lucru se va întâmpla după 15 martie, conform discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele companiei, Horia Ştefănescu, şi cu executorul judecătoresc. Din păcate, măsura înseamnă oprirea producţiei de energie electrică, de apă caldă şi căldură, ceea ce va afecta cetăţenii. Trebuie să se ştie că firma noastră a contractat un credit bancar pentru a susţine investiţia şi a plăti furnizorii pe perioada derulării lucrărilor”, a spus Popa.

Acesta consideră că autorităţile locale şi centrale trebuie ”să se implice urgent” pentru găsirea unor soluţii.

Contactat de News.ro, directorul general al CET Arad, Pavel Moisă, a refuzat să comenteze decizia Energomontaj şi nu a oferit nici informaţii despre datoriile totale ale unităţii, care, conform unor surse din cadrul administraţiei locale, depăşesc 80 de milioane de lei.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Arad, sub autoritatea căreia se află CET, au refuzat să comenteze, spunând că este o problemă a producătorului de energie.

SURSA: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite