Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A început cea de-a 34-a ediţie a Târgului Internaţional Agromalim

A început cea de-a 34-a ediţie a Târgului Internaţional Agromalim
Comentează 2

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Gheorghe Seculici a deschis astăzi, la Expo Arad, cea de-a XXXIV-a ediție a evenimentului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje, Agromalim.

La conferința oficială de deschidere au participat: Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Arad - Gheorghe SECULICI,  Preşedintele Consiliului Judeţean Arad - Iustin CIONCA, Viceprimarul Municipiului Arad - Lazăr FAUR, Prefectul Județului Arad - Csaba TÓTH, Rectorul Universităţii de Științele Vieții "Regele Mihai I" din Timișoara - Cosmin Alin POPESCU, Deputatul Sergiu BÎLCEA, rectorul UAV – Teodor CILAN.

Cel mai mare târg de agricultură din Vestul țării își așteaptă vizitatorii, în perioada 5-8 septembrie, cu ultimele evoluții tehnologice, cu peste 300 de expozanți.

În deschiderea evenimentului, președintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici, a declarat că “Ediția din acest an a târgului Agromalim este un omagiu pe care îl aducem celui care timp de 33 ani a fost organizatorul principal, sufletul și animatorul acestui târg, Cimi Enache […] Suntem datori să continuăm, fiindcă Agromalim nu mai este astăzi doar un eveniment local, ci un reper internațional care servește interesului producătorilor agricoli din cel putin 10 țări europene, care revin în mod regulat la Arad”.

“Anul acesta, din cauza evoluţiei în România a pestei porcine africane şi a pestei micilor rumegătoare am fost nevoiţi să anulăm expoziţia de animale şi păsări. Conform notei de serviciu emisă de ANSVSA cu nr. 26670/02.09.2024 înregistrată la DSVSA Arad cu nr. 11855/02.09.2024 ni s-a interzis orice activitate care presupune aglomerarea de animale de interes economic şi zootehnic,”, informeză directorul CCIA Arad, domnul Radu MATEUŢ.

Alte atracţii Agromalim 2024:

Pe durata celor 4 zile, vizitatorii vor putea degusta şi cumpăra preparate tradiţionale la standurile special amenajate, vor putea participa la programele cultural-artistice, concursuri şi tombole.

Pentru copii vor fi o multime de activități interactive și educative (joi și vineri între 12:00 și 17:00, sâmbătă între 11:00 și 14:00), atelier de artă, desen și creație, atelier de confecționat brățări și păpuși din lână, proiecții de filme despre viața la fermă și tradițiile românești. Loc special amenajat pentru copii cu tobogan gonflabil.

 

Orar de vizitare Agromalim:

5 septembrie: 11-18

6 - 7 septembrie: 10:00 – 18:00

8 septembrie: 10:00 – 16:00

 

În data de 11 octombrie, la Expo Arad va avea loc prestigiosul eveniment anual, Gala Premierii Mediului de Afaceri Arădean - Topul Firmelor.

Următorul târg care va avea loc la Expo Arad este Vicii & Delicii, în perioada 18-20 octombrie 2024.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite