4 lucruri pe care trebuie să le știți despre șemineele pe peleți din lemn
Când vremurile economice sunt dificile, începem să ne uităm la ce costuri putem controla, iar un cost care poate scăpa de sub control, cu prețurile fluctuante ale combustibililor fosili, este încălzirea locuințelor. Pentru a reduce costurile, tot mai mulți oameni iau în considerare surse alternative de căldură, iar șemineele pe peleți de lemn sunt o posibilă soluție la această problemă a prețurilor ridicate.
De fapt, șemineele pe peleți nu numai că sunt eficiente, dar au și un impact relativ mai mic asupra mediului decât alte mecanisme de încălzire. Șemineele pe peleți de lemn sunt capabile să ardă o varietate de materiale - adesea subproduse ale fabricilor de cherestea - care sunt formate în peleți de vânzare mici și denși, care ard foarte eficient.
Vă gândiți să vă încălziți casa cu un șemineu pe peleți din lemn? Citiți mai departe pentru a afla câteva lucruri pe care ar fi bine să le știți, înainte de a face achiziția.
Flexibilitatea combustibilului
Șemineele pe peleți de lemn sunt dispozitive de încălzire foarte populare în Europa și sunt în creștere în popularitate și în SUA. Începând cu 2011, în America de Nord există peste 80 de fabrici de peleți, care produc peste 1 milion de tone de peleți pe an.
Un avantaj al acestor șeminee este că pot arde o varietate de materiale. În timp ce unele modele ard doar peleți din rumeguș, lemn, scoarță și alte subproduse din lemn, alte modele vă permit să ardeți o mare varietate de biocombustibili, inclusiv boabe de porumb, boabe de soia, coji de nucă, orz, sâmburi de cireșe uscate, pulpă de sfeclă, grâu și floarea-soarelui.
Această flexibilitate vă permite să găsiți combustibilul cel mai accesibil și de cea mai bună calitate disponibil din resursele locale - un avantaj ecologic al acestor încălzitoare.
Prietenoase cu mediul înconjurător
Unii consumatori instalează șeminee pe peleți din lemn doar pentru că vor să economisească bani la încălzirea locuinței. Alții pot aprecia economiile de costuri, dar sunt și mai încântați de natura ecologică a combustibilului pe peleți. Peleții și alți biocombustibili sunt resurse regenerabile, astfel încât oferă o soluție mult mai ecologică decât arderea combustibililor neregenerabili precum petrolul, cărbunele sau gazul.
Arderea biocombustibililor este, de asemenea, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, astfel încât utilizarea șemineelor pe peleți din lemn înseamnă că nu veți contribui la efectele gazelor cu efect de seră, așa cum ați face-o cu combustibilii fosili. Unii experți consideră că utilizarea șemineelor pe peleți de lemn duce la eliminarea a 75% din emisiile de carbon care ar fi cauzate de încălzirea cu combustibili fosili.
Prin urmare, nu numai că puteți economisi bani cu șemineele pe peleți din lemn, dar puteți face și partea dumneavoastră de contribuție pentru mediu.
Resurse de reciclare
Mulți dintre noi ne reciclăm hârtia, conservele și materialele plastice. Dar știați că, folosind un șemineu pe peleți din lemn, sprijiniți și reciclarea?
Peletele de combustibil sunt adesea fabricate din subproduse de fabrică. Peleții de lemn, de exemplu, sunt fabricați folosind o combinație de rumeguș, așchii de lemn, scoarță, deșeuri de culturi agricole, deșeuri de hârtie și o varietate de alte materiale - dintre care o serie sunt nepractice pentru alte scopuri. Așadar, utilizarea peleților înseamnă că reutilizați materiale care în mod normal ar contribui la depozitele de deșeuri.
Un alt beneficiu: atunci când cumpărați peleți de la un comerciant local, probabil că sprijiniți întreprinderile locale care furnizează materiile prime și, prin urmare, contribuiți la economia locală.
Facturi de energie mai mici
Dacă folosiți gaz, propan sau petrol pentru a vă încălzi casa, facturile la utilități pot fi amețitoare. Chiar mai rău, acestea fluctuează și pot crește vertiginos în mod imprevizibil. Costul peleților de lemn, însă, a rămas destul de stabil în ultimii 10 ani.
Modul în care cei mai mulți oameni economisesc bani folosind șeminee pe peleți din lemn este prin instalarea acestora în încăperile în care petrec cel mai mult timp, cum ar fi camera de zi sau camera de zi. Șemineul menține acea încăpere încălzită, astfel încât, dacă încă folosiți încălzirea centrală pentru restul casei, puteți da termostatul mai jos.
Există, de asemenea, sisteme de încălzire pe peleți pentru întreaga casă. Unele funcționează ca sisteme independente, în timp ce altele sunt de fapt integrate în sistemul de încălzire centrală.