Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

20 de ani de la cea mai mare extindere din istoria Uniunii Europene, sărbătoriți la Strasbourg

Parlamentarii europeni au sărbătorit, astăzi, la Strasbourg 20 de ani de la cea mai mare extindere a Uniunii Europene, moment în care zece state au intrat în marea familie europeană. 

20 de ani de la cea mai mare extindere din istoria Uniunii Europene, sărbătoriți la Strasbourg
Comentează 0

„Anul acesta sărbătorim 20 de ani de la cea mai mare extindere din istoria Uniunii Europene, când în 2004, 10 state au devenit membri ai UE, consolidând unitatea și diversitatea Europei. Astăzi, în cadrul plenului Parlamentului European de la Strasbourg am marcat acest moment important din istoria Uniunii.

Procesul de extindere continuă să fie în derulare, iar România se angajează activ în sprijinirea Moldovei în eforturile sale de a se alătura familiei europene.

Pe 1 mai 2004, Europa a sărbătorit un moment istoric. O nouă eră a început, cu Uniunea Europeană extinzându-se și aducând promisiunea libertății, stabilității și prosperității.

"Odă Bucuriei" a răsunat în orașele care odinioară erau de cealaltă parte a Cortinei de Fier.

Noile state membre au văzut transformări impresionante: economii înfloritoare, producție agricolă triplată și șomaj redus.

Puterea Uniunii Europene, alături de ingeniozitatea și determinarea voastră, a adus un miracol economic și a oferit noi oportunități pentru toți europenii.

O familie bazată pe valori creștin democratice, unde fiecare țară și fiecare persoană contribuie la o Europă mai puternică și mai unită”, a scris pe Facebook europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite