1 iunie 2022 - Ziua copilului la Frumuseni (FOTO şi VIDEO)
1 Iunie este o zi specială pentru copiii din întreaga lume, este o zi în care cei mici se bucură de o atenție deosebită, pentru că ei sunt bucuria și împlinirea părinților, a familiilor și alinarea sufletească a bunicilor, ei sunt ceea ce fiecare familie are mai drag pe acest pământ. Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, este, dacă vreți o lume fascinantă, o lume a poveștilor în care ne regăsim de multe ori cu toții. Copilăria, este perioada din viață din care fiecare dintre noi avem cele mai multe amintiri care nu se uită niciodată. Uităm de multe ori ceea ce am trăit în urmă cu câțiva ani, însă niciodată nu uităm amintirile din copilărie.
Ziua de 1 Iunie a fost o zi plină de surprize pentru copiii din Frumușeni și din Aluniș, astfel că în parcul de la Frumușeni aceștia au avut parte de o atmosferă plină de veselie, de jocuri, de cântece, de tombolă cu premii, de picturi pe față prin sprijinul a două fete foarte talentate, de meniuri, înghețată, vată de zahăr și karaoke. Toate aceste lucruri frumoase au avut loc datorită administrației locale și datorită unor oameni deosebiți asa cum este Alexandru Bacter, Alexandru Rus, Ionel Homorogan, și Ionel Chebac, oameni care au pus mult suflet prin sprijinul și implicarea lor în realizarea acestui evenment.
De asemenea între mulțimea de copii a sosit Miky și Minie spre bucuria celor mici care s-au fotografiat alături de ei. A fost o zi plină de bucurie și jocuri de copii, în care cei mici și cei mari au petrecut o zi plină. Peste 500 de persoane au luat parte la acest eveniment, iar la tombolă au participat aproximativ 200 de copii, atât din Frumușeni, cât și din Aluniș, care s-au bucurat de multe premii surpriză.
Premiu pentru un copil deosebit
Dar a mai fost ceva... A fost premierea unui copil deosebit, un copil care prin munca sa a adus multă mândrie comunei lui, prin rezultatele sportive obținute, pentru seriozitatea și spiritul de învingător de care dă dovadă. Andrei Ioan Marcu este elev în clasa VII-a la Școala Gimnazială Frumușeni. La vârsta de 6 ani a început să practice înotul, ca mai apoi pe la vârsta de 9 ani, a făcut primii pași spre sala de box. Primul său instructor a fost regretatul maestru Florin Barna care a văzut în Andrei un potențial extraordinar... și nu s-a înșelat. La 14 ani, Andreia avut primul lui concurs major, la care a obținut medalia de aur în cadrul competiției „CUPA ROMÂNIEI DE BOX MASCULIN PENTRU CADEȚI”, organizată de Federația Română de Box, desfășurată la Drobeta Turnu Severin în perioada 12-17. 04.2022. Avându-i în colțul ringului pe pe antrenorii Ruben Stoia și Florin Delamarian, acesta a obținut trei victorii din tot atâtea meciuri, ajungând în rândul celor mai buni pugiliști din România la categoria de vârstă 13-14 ani, respectiv de greutate 57 kg.
Întrebat despre Andrei, antrenorul Ruben Stoia a răspuns astfel: „Andrei este un băiat serios, muncitor și un exemplu de urmat. Medalia de aur vine ca o încununare a muncii începute în urmă cu cinci ani, în cadrul clubului nostru, Boxing Ruben Stoia Arad!”
Pentru rezultatele sale sportive, pentru seriozitatea și spiritul de învingător de care dă dovadă, administrația locală a comunei Frumușeni și Consiliul Local Frumușeni, prin primarul Reginald Andronic, i-a acordat sportivului Andrei Ioan Marcu Diploma de Merit și un premiu pecuniar. Flecitări Andrei și mult succes în continuare! Să ai înredere mereu în tine!
Tot Andrei a fost cel care a extras biletele câștigătoare din urnă la tombola organizată de Clubul Sportiv Aluniș, ca un semn al aprecierii comunității din care face parte. Iată că, încă odată administrația locală Frumușeni a dat dovadă că își apreciază oamenii de valoare, iar copiii întotdeauna sunt o prioritate pentru comună prin tot ceea ce se realizează, prin condițiile excepționale din grădiniță și școală, prin concursuri și evenimente culturale organizate, astfel încât celor mici să nu le lipsească nimic, pentru că acolo unde comuna își are grijă de propii fii, cu siguranță acea comună va propăși, iar mai târziu peste ani, acei copii își vor face un rost acasă alături de cei dragi.