Academia UTA, o pepinieră bogată pentru Bătrâna Doamnă
Interviu cu Cristi Păcurar coordonatorul principal al Academiei UTA Arad
1. În primul rând felicitări pentru promovarea echipei UTA în prima ligă.
- Cum au trecut echipele de copii și juniori prin această grea perioadă a verii?
R: Mulțumesc în numele clubului pentru felicitări. A fost foarte greu,nu numai pentru echipele Academiei UTA, ci și pentru toate grupările sportive. Ne-am lovit de toate protocoalele impuse de FRF, de probleme privind cazarea și masa jucătorilor proveniți din județ, am sistat antrenamentele pe o perioadă îndelungată de timp la toate grupele de copii și juniori. Încă nu știm când va începe noul sezon , pentru ca antrenorii să poată întocmi un plan minim de dozare a efortului la antrenamente.
Sunt sunat mereu de către antrenori și părinți , interesându-se când începem antrenamentele . E greu.
2. Sunteți coordonatorul principal al tuturor echipelor de copii și juniori ale clubului.Am înțeles că s-au făcut rotații și schimbări de antrenori aproape la toate categoriile de vârstă
- Care a fost motivul și care este structura actuală a Academiei de fotbal ”UTA”?
R: În primul rând FRF-ul impune pentru obținerea licențierilor categoriilor de antrenori tot mai multe cerințe.Noi și nu numai noi ne lovim de aspectul următor: sunt antrenori care au experiență bogată în pregătirea echipelor de copii, dar nu au licența necesară precum avem și antrenori bine pregătiți din punct de vedere teoritic cu licență în regulă, dar cărora le lipsește experiența.Noi trebuie să ne conformăm legilor FRF. De aceea a trebuit restructurat graficul echipelor și persoanele care le reprezintă.
Astfel, la grupa 2002-2003 o singură grupă în care predomină copiii născuți în anul 2003 îi avem pe Mihai Petcuț, Costel Bogoșel, ajutați de Ștefan Boroș.
La grupa 2004 – Dinu Donca, Adrian Ungur și Ștefan Boroș.
La grupa 2005 – Francisc Tisza și Bogdan Oneț
La grupa 2006- Sorin Botiș
La grupa 2007 – Cristi Țigan
La grupa 2008- Alexandru Gaica și Radu Mărginean
La grupa 2009 – Alexandru Nistor și Bogdan Burlă
La grupa 2010 – Mircea Aslău
La grupa 2011- Cristi Țigan și Abdoulaye Diarra
La grupa 2012- Cristi Țigan și Abdoulaye Diarra
La grupa 2013 -2014 – Dani Mărcuș și Andrei Haloș
Antrenori cu portarii pe două categorii de vârstă:
- Categoria 6-12 ani – Marius Mîrne
-Categoria 13- 19 ani- Dan Țapoș
Spervizor pentru categoriile mici , 6-12 ani – Nelu Herman
Pentru 13 -19 ani, deocamdată nu avem un supervizor, dar mă ocup eu
Doresc să mai adaug că la anumite categorii de vârstă este foarte mare aglomerație în cea ce privește numărul de jucători. De aceea am lăsat la latitudinea antrenorilor să-și trieze jucătorii cu care vor lucra , iar cei rămași vor fi împrumutați altor cluburi din Arad, monitorizați în continuare cu posibilitatea de a fi aduși înapoi.
Vă rog să specificați că dorința mea este să ne concentrăm mai mult pe jucătorii din Arad, asta nu înseamnă că nu vom primi și jucători din alte localități sau județe, dar doar dacă noi considerăm că acei jucători au vreo șansă pentru echipa de seniori.
4. - Care sunt terenurile unde se pregătesc echipele UTA-ei de copii și juniori și dacă trebuie plătită vreo taxă pentru folosirea lor?
R: Motorul, ambele terenuri, Șega, Sanicolau Mic, FZ și Olimpia Bujac . Da , se plătesc taxe Primăriei pentru orice activitate desfășurată pe aceste terenuri.
5.- Când și cum se vor relua întrecerile oficiale la care vor participa echipele de copii și juniori ale clubului UTA?
R: Suntem într-un contact permanent cu FRF, așteptăm dintr-un moment sau altul să ni se dea verdicte pozitive sau negative
6. - Un pronostic privind parcursul echipei de seniori, UTA , în acest sezon al Ligii I?
R: În general nu dau pronosticuri, dar prima impresie a echipei este una lăsată pozitiv și dacă acest parcurs continuă în aceeași notă, o văd pe UTA în primele 6 echipe ale Ligii I.
Doamne –ajută !