Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Violențe în Piața Universității. Gelu Voican Voiculescu, rănit grav. FOTO + VIDEO

Îmbrânceli între jandarmi și oamenii aflați în Piața Universității

Violențe în Piața Universității. Gelu Voican Voiculescu, rănit grav. FOTO + VIDEO
Comentează 0

Din informațiile Realitatea Plus, violențele au izbucnit în momentul în care acolo a ajuns Gelu Voican Voiculescu. Acesta ar fi fost lovit în cap cu o cârjă.

Din imaginile difuzate de Realitatea Plus se vede cum Gelu Voican Voiculescu se află într-o mașină și are urme de sânge pe cap. 

Gelu Voican Voiculescu a mers în Piața Universității pentru a comemora victimele Revoluției din 1989, iar acest lucru a revoltat oamenii prezenți acolo. Acesta a fost îmbrâncit, scuipat și huiduit de revoluționari. 

Sursele Realitatea Plus au anunțat că bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu a fost ridicat de jandarmi.

Gelu Voican Voiculescu, alături de fostul preşedinte Ion Iliescu, a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

În prezent, Gelu Voican Voiculescu este seful Institutului Revolutiei, aflat in subordinea Senatului.

Potrivit Parchetului General, prin rechizitoriul Secţiei Parchetelor Militare 11/P/2014 din 05 aprilie 2019, în dosarul penal intitulat generic "Revoluţia Română din decembrie 1989", au fost trimişi în judecată Ion Iliescu, fost preşedinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, şi general (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Procurorii notează în rechizitoriul trimis instanţei că în urma cercetărilor şi probatoriului administrat s-ar fi constatat că întreaga forţă militară a României - Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne - Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice -, începând cu data de 22 decembrie 1989, orele 16,00, s-ar fi pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia.

"Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al CFSN, format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al Apărării) şi Gelu Voican Voiculescu, a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român", spun procurorii.

"Probatoriul administrat în cauză relevă că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din MApN, fără a interveni pentru stoparea lor", susţin procurorii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite