Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vești proaste pentru pensionari, dar și pentru copii. Ce măsuri va lua Guvernul

Pensiile și alocațiile copiilor ar putea să nu mai fie majorate în acest an, a anunțat Realitatea PLUS. Guvernul ar putea lua o decizie în acest sens, după ce președintele Klaus Iohannis și ministrul Finanțelor au atras atenția că trebuie reevaluate cheltuielile bugetare.

Vești proaste pentru pensionari, dar și pentru copii. Ce măsuri va lua Guvernul
Comentează 0

Președintele Klaus Iohannis a lansat cu numai o zi în urmă, luni, un avertisment dur legat de criza coronavirus. Șeful statului a anunțat că va fi afectată întreaga economie. A fost prima oară când președintele a transmis un mesaj ferm de reevaluare a cheltuielilor pe acest an.

Şi, pentru a face faţă cheltuielilor, banii trebuie canalizați acolo unde sunt acum prioritățile. Guvernul trebuie să majoreze semnificativ deficitul bugetar, pentru a avea bani la sănătate şi şomaj tehnic, a mai spus Iohannis.

Potrivit Realitatea PLUS, președintele Klaus Iohannis a discutat luni cu premierul Ludovic orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, despre posibile masuri în următoarele luni legate de majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiilor.

Astfel că se ia în calcul ca dublarea alocațiilor pentru copii sa nu mai aibă loc, deși termenul fusese prorogat pentru după prima rectificare bugetară din acest an.

De asemenea, și majorarea pensiilor va fi afectată, potrivit Realitatea PLUS. Guvernul Orban ia în calcul ca majorarea punctului de pensie să fie mai mică decât 40%.

Ultima majorare a punctului de pensie a avut loc la 1 septembrie 2019, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Următoarea creștere a punctului de pensie era preconizată pentru acest an la 1.775, pentru ca până în anul 2021 să ajungă la 1.885 de lei. 

De altfel, ministrul Finanțelor a declarat luni, după ședința de Guvern, că la rectificarea bugetară s-au alocat mai mulți bani pentru Sănătate, cel puțin 7 miliarde de lei. De asemenea, ministrul a dat asigurări că sunt bani pentru pensii și salarii pentru acest an.

Florin Cîțu nu a spus însă dacă punctul de pensie va crește cu 40% din septembrie 2020. 

Acesta a anunțat luni seară, la un post TV, că Guvernul urmează să facă o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentru următoarea perioadă, pentru că se are în vedere amânarea unor cheltuieli importante cu „impact major”.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite