Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste dură pentru toți românii! Ce se întâmplă de la 1 ianuarie cu prețul gazului!

România va plăti anul viitor un preț mai mare pe gazul importat din Rusia, în urma anunțului CEO-ului Gazprom, Alexei Miller, privind majorarea prețului gazului exportat în Uniunea Europeană (UE) de la 1 ianuarie 2017.

Veste dură pentru toți românii! Ce se întâmplă de la 1 ianuarie cu prețul gazului!
Comentează 0

În urmă cu circa o lună, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, declara că România ar putea importa 40% din consumul naţional de gaze în această iarnă, întrucât preţul gazelor pe pieţele internaţionale va fi chiar şi cu 20 de lei pe MWh mai mic decât cel al gazelor de producţie internă aflate în depozite.

Tot Niculae Havrileţ explica atunci că în depozitele Romgaz se află 2,4 miliarde de metri cubi de gaze, în condiţiile în care stocul obligatoriu este de 1,7 miliarde de metri cubi. Însă, la mijlocul lunii decembrie, stocul aflat în depozite a scăzut la 1,879 miliarde de metri cubi, din care doar 1 miliard era injectat de Romgaz, restul de alţi operatori. Capacitatea totală de depozitare este de 3 miliarde de metri cubi.

Teoretic, cele 1,9 miliarde mc gaze care sunt acum în depozite ar trebuie să ne ajungă în această iarnă. Dar dacă va fi o iarnă geroasă, consumul va creşte şi gazele nu vor ajunge.

Citește mai mult pe banatulazi.ro


Scrie un comentariu

trimite