Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Debut cu dreptul în play-out: UTA – Academica 3-0 și arădenii urcă provizoriu pe primul loc

UTA, ocupanta locului secund în clasamentul play-out-lui, cu 20 de puncte, a întâlnit-o astăzi pe Academica Clinceni, o echipă aflată pe poziţia a IX-a, cu doar şapte puncte. Partida s-a desfăşurat la Arad, Bătrâna Doamnă debutând anul acesta în play-out pe Arena Francisc Neuman, în faţa propriilor spectatori. Iar rezultatul a fost unul pozitiv: 3-0 pentru arădeni.

Debut cu dreptul în play-out: UTA – Academica 3-0 și arădenii urcă provizoriu pe primul loc
Comentează 0

În ciuda faptului că oaspeţii au avut o posesie mai bună în primele minute ale jocului, UTA a marcat repede, încă din minutul 9, făcându-şi meciul uşor. Centralul Florin Andrei dictează o lovitură liberă pentru arădeni, căpitanul Ubbink centrează, iar Erico se înalţă frumos şi marchează cu capul. Bătrâna Doamnă are o nouă ocazie bună de a înscrie în minutul 30, când Baravykas îl deposedează pe de Amorim,  trage în diagonală din marginea careului, dar balonul ajunge în braţele lui Ureche. Vine însă minutul 41, când o minge pe care Mitică  Cardoso o loveşte cu capul ajunge la Otele. Acesta ia o acțiune pe cont propriu și înscrie din careu, majorând avantajul Bătrânei Doamne. Astfel, deşi oaspeţii au avut o posesie mai bună, UTA intră la pauză cu un avantaj de două goluri.

UTA înscrie și în repriza a doua și câștigă la scor de neprezentare

Bătrâna Doamnă atacă încă de la debutul reprizei secunde, dând dovadă că scorul de la pauză nu o mulțumește. Și reușește să înscrie încă din minutul 46, dar golul este anulat pe motiv de offside. Otele centrează în careu, Cardoso trimite în bară, dar balonul ajunge la Miculescu, care înscrie. Două minute mai târziu avea să fie însă 3-0.  Dumitru îi trimite căpitanului Ubbink, olandezul centrează în careu, mingea ajunge la Mitică Cardoso care ratează incredibil din apropierea porții lui Ureche, balonul trimis de acesta  lovind bara. Din fericire, din bară ajunge la Otele, care îl execută cu sânge rece pe portarul oaspeților și stabilește scorul final. UTA continuă să domine cu Otele, care va fi declarat probabil jucătorul meciului, în prim-plan. În minutul 66, nigerianul îl driblează pe Alghoul, trimite în fața porții, mingea e deviată de portar, iar apărătorii Academicii reușesc să îndepărteze pericolul. În minutul 84 este rândul lituanianului Laukzemis să rateze. Înlocuitorul lui Otele trece de Tsvetkov, intră în careu, trage cu exteriorul, însă o dă în bară.

La finalul partidei, UTA urcă provizoriu, cu 23 de puncte, pe prima poziție a clasamentului, la egalitate de puncte cu FC Botoșani.

În repriza a doua ar mai fi de remarcat accidentarea lui David Miculescu, care a trebuit să părăsească terenul în minutul 63 și intrarea tânărului arădean Melniciuc, în minutul 70, care a fost trimis de conducerea tehnică a oaspeților în locul mult mai experimentatului William de Amorim.

Echipele trimise pe teren

În continuare vă prezentăm echipele trimise pe teren de antrenorii, Ionuţ Badea, respectiv Constantin Giurescu şi Florin Stângă:

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, C. Dima, Baravykas – Ubbink (Cibi), Batha, Vorobjovas – Miculescu (Pătlăgică), Cardoso (Matei), Otele (Laukzemis). Pe bancă: Balauru – Shlyakov, Pătlăgică, Cibi, Hrezdac, Laukzemis, Dangubic, Mercioiu, Matei.

Academica Clinceni: Ureche – Mboko, Rufati, Tsvetkov, C. Ion (Cmovs), Holzmann (Dima) – Florică (Gogov), Dumitrache (Alghoul), Vrdoljak – de Amorim (Melniciuc), R. Ion. Pe bancă: Bolboaşă – Cmovs, Gogov, Alghoul, Obedeanu, Longher, Melniciuc, I. Ştefan, Dima.

Partida a fost arbitrată de Florin Andrei (la centru), Alexandru Vodă, Mihăiță Necula (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Bogdan Dumitrache. În ceee ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Adrian Comănescu (FRF) şi Viorel Ilinca (LPF).

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite