Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unde este amplasată noua Cortină de Fier, în viziunea unui fost comandant al trupelor americane din Europa (VIDEO)

Rușii vor să izoleze Ucraina de Marea Neagră și apoi să își extindă capacitatea de a controla regiunea. Acesta este motivul pentru care au peste 2.000 de soldați în Transnistria, pentru că este capătul opus al liniei, spune generalul în rezervă Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, într-un interviu pentru Digi24.

Unde este amplasată noua Cortină de Fier, în viziunea unui fost comandant al trupelor americane din Europa (VIDEO)
Comentează 0

El vorbește despre o nouă Cortină de Fier de-a lungul Mării Negre și spune că Rusia nu vrea să lupte împotriva NATO, în schimb, nu va avea nicio problemă să folosească forța împotriva Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

„Cred că ar fi un calcul foarte greșit al Kremlinului să presupună că Vestul nu va face nimic, cum am făcut înainte. Dacă vor considera că Germania și Franța nu vor face nimic, că SUA doar vorbește și că de fapt, suntem interesați mai degrabă de China, cred că o să persiste în greșeală.

Aș spune așa: este noua Cortină de Fier de-a lungul Mării Negre. Rusia nu vrea să folosească forța împotriva unei țări NATO. Nu vor să lupte împotriva NATO. Dar n-au nicio problemă să folosească forța împotriva Moldovei, Ucrainei și Georgiei”, a spus generalul (r) Ben Hodges.

Intraţi AICI pentru detalii şi VIDEO.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite