Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un om, un cuvânt: premierul Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul, dând cale liberă rotativei guvernamentale

Aşa cum a promis, premierul Nicolae Ciucă şi-a dat demisia, după suspendarea grevei din educaţie, dând cale liberă rotativei guvernamentale.

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, luni. Acesta a făcut, la ora 16:00, declarații de presă, la sediul Guvernului. La ora 17:00, liderii Coaliției se întâlnesc la Guvern. Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, Kelemen Hunor, liderul UDMR, nu participă la ședință, scrie realitatea.net.

Un om, un cuvânt: premierul Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul, dând cale liberă rotativei guvernamentale
Comentează 0

„În urmă cu două săptămâni am ieșit în declarații comune liderii Coaliției și ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai, ci ne continuăm resposabilitatea să închidem conflictul de muncă din Educație. Prin OUG de astăzi nu am făcut nimic altceva decât să convenim toate aceste măsuri rugând sindicatele să înțeleagă faptul că este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, care să nu fie populiste și care să reprezinte decizia politică responsabilă, atât în interes public, cât și în interesul dascălilor. Ca atare, considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al României.

La nivelul coaliției încep procedurile pentru efectuarea rocadei. Imediat vom avea un guvern interimar care va funcționa până la învestirea unui nou guvern. Noi ne-am propus ca până joi să avem un guvern învestit”, a declarat Nicolae Ciucă

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: gov.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite