Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tu știi câte modele VW există?

Volkswagen este una dintre cele mai cunoscute mărci auto. Ținând cont de vechimea mărcii pe piață, ne așteptăm și poate chiar ne amintim de unele modele mai vechi, însă sunt câteva modele care sigur ne vor surprinde și de care nu am auzit niciodată. Însă cea mai mare problemă este atunci când ai o mașină mai veche, pe care vrei să o păstrezi pentru a-ți aminti de perioada când aceasta era la modă, sau pentru că este ceva interesant pentru această perioadă.

Tu știi câte modele VW există?
Comentează 0

De ce e asta o problemă? Pentru că, inevitabil, vei avea de făcut fel de fel de reparații la aceasta. Odată cu trecerea timpului, orice se deteriorează. În special mașinile, pentru că intervine uzura. Aceasta este inevitabilă, oricât ai încerca să o ții ascunsă. Uneori, este mai bine să o scoți la plimbare în loc să o ții în garaj, pentru că se uzează mai tare atunci când nu funcționează și nu se poate face ungerea tuturor acelor piese care fac posibilă deplasarea mașinii. 

Iar când, din nou, trebuie să faci reparații, ai nevoie, bineînțeles, de piese originale. Uneori pentru că este foarte greu să găsești piese compatibile care să se potrivească la fix, alteori pentru că nu există piese compatibile pentru ceea ce ai tu nevoie. Așadar, caută mereu piese originale într-un magazin de piese auto serios, de încredere, cum este www.euautopiese.ro. Doar un magazin serios va oferi mereu piese auto originale pentru toate modelele de mașini, noi sau vechi. Doar aceștia înțeleg importanța unor piese originale pentru o mașină la care ții cu adevărat.

Revenind la Volkswagen, ar fi interesant să vedem câte modele au existat de-a lungul timpului, pentru care putem găsi și acum piese originale. Și le luăm în ordinea inversă a vechimii:

  1. T-Cross - este cel mai nou model VW, din 2018, pentru care, momentan, se găsesc piesele consumabile și care au tendința de a se defecta, datorită faptului că este o mașină de teren.
  2. T-Roc - este un alt model de mașină de teren, dar pentru care s-a început producția în 2017.
  3. Arteon - tot în 2017 s-a început construcția acestui model VW, însă de această dată avem un hatchback. 
  4. Atlas - nu trece un an fără un nou model de teren, așa că în 2016 s-a început producția pentru Atlas. 
  5. XL1 - este un cupe pentru care 2014 a fost anul de lansare, și este un model foarte popular printre cunoscători.
  6. UP! - își arată fața pentru prima dată în 2011, și are două variante: una de dubiță și una de hatchback.
  7. CC - acest coupe apare pentru prima dată tot în 2011, având o formă extraordinară.
  8. Beetle - poate cel mai cunoscut și mai îndrăgit model VW iese tot în 2011 cu două variante: cabriolet și hatchback. Oricare ar fi, sunt o mulțime de fani care doar visează la acesta.
  9. Amarok - apare în 2010 ca un pick-up superb, iar un an mai târziu apare și varianta de autospecială (dubiță).
  10. Tiguan - prima variantă apare în 2007, iar datorită succesului înregistrat, alte două variante foarte similare apar în 2016 și 2017.
  11. VAN mini passenger - este cel mai nou model de microbus, apărut în 2007.
  12. Crafter - primele trei variante ale acestui model de bus și dubiță au fost produse din 2006, însă în 2016 au adus îmbunătățiri la acestea, având câte o variantă nouă pentru fiecare tip.
  13. EOS - un cabriolet produs din 2006
  14. Spacefox - este un combi mai puțin cunoscut, tot din 2006, cu o variantă nouă în 2014.
  15. Saveiro - un pick-up produs din 2005, cu o variantă mai nouă în 2009.
  16. Touran - binecunoscutul model de familie încadrat ca microbus are prima variantă în 2003, însă primește îmbunătățiri la noile variante din 2010 și 2015.
  17. Multivan - un microbus în adevăratul sens al cuvântului, care apare prima dată tot în 2003, cu variantă îmbunătățită în 2015.
  18. Touareg - apare prima dată în 2002, dar succesul său aduce două noi variante în 2010 și 2017.
  19. Phaeton - poate cea mai luxoasă limuzină din gama VW, apare prima dată în 2002 și rămâne neschimbată.

Așadar, avem nu mai puțin de 19 modele doar din 2000 până în prezent. Pe cele de dinainte de 2000 le vom discuta într-un alt articol. Pentru mai multe informații, vedeți https://www.vw.com/.


Scrie un comentariu

trimite