Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tips & tricks pentru a organiza cele mai reuşite petreceri acasă

Tips & tricks pentru a organiza cele mai reuşite petreceri acasă
Comentează 0

O mulţime de evenimente şi petreceri se pot organiza cu succes acasă. De la zile de naştere şi până la petreceri de absolvire ori mese festive de Sărbători, există o mulţime de ocazii pe care le poţi celebra cu fast acasă.

Ca să organizezi evenimente frumoase la tine acasă, este foarte important să te organizezi din timp şi să ai grijă la detalii. Pentru a te asigura că nu uiţi nimic, te poţi folosi de o agendă sau de un planner, astfel încât să îţi fie mai uşor să îndeplineşti toate task-urile ce ţin de organizare.

De la lista de invitaţi şi până la prepararea mâncării, există o mulţime de tips & tricks care îţi pot fi de ajutor. Descoperă câteva dintre cele mai utile sfaturi pentru organizarea de petreceri acasă:

Lista de invitaţi

Atunci când organizezi evenimente la tine acasă, este foarte bine să pregăteşti lista de invitaţi din timp. Astfel, nu vei avea bătăi de cap pe ultima sută de metri şi vei şti exact ce cantitate de mâncare să prepari, cum să aşezi masă sau de câte sticle de băutură ai nevoie. Alcătuieşte lista de invitaţi cu cel puţin o lună înainte. Poate părea mult timp, în special pentru o petrecere acasă, însă multe persoane îşi planifica activităţile în avans. Dacă îţi inviţi prietenii şi familia din timp, atunci ai mai multe şanse ca aceştia să poată ajunge uşor şi să nu aibă deja alte obligaţii programate.

Meniul

Evenimentele pot avea la bază o mulţime de activităţi, însă ceea ce nu trebuie să lipsească niciodată este mâncarea. De aceea, este o idee bună să stabileşti din timp meniul şi să alegi preparate pe gustul invitaţilor tăi. Nu opta pentru mâncăruri pe care le prepari greu, în special dacă vei face mâncarea pe cont propriu. Timpul tău este valoros şi merită preţuit ca atare.

Există o mulţime de reţete gustoase şi uşor de făcut pe care le poţi încerca. Platourile cu brânzeturi şi cărnuri, friptura de vită, peştele cu sos alb, fructele de mare cu cartofi prăjiţi, toate sunt idei perfecte pentru petreceri şi evenimente. Avantajul lor este că se pot prepara rapid, fără ca tu să petreci ore în şir în bucătărie.

De asemenea, mai există varianta de a comanda mâncare acasă, de la restaurante sau firme de catering. Dacă această variantă te atrage, atunci studiază cât mai multe oferte şi meniuri, pentru a alege cât mai bine.

Băuturile

Nu doar mâncarea este un element central al petrecerilor organizate acasă, ci şi meniul de băuturi. Asigură-te că ai un meniu variat de băuturi, care să fie pe placul tuturor invitaţilor. Începe cu băuturile fără alcool atunci când faci lista de cumpărături. Include apă plată şi minerală, sucuri de diverse feluri, cafea, dar şi băuturi răcoritoare precum limonada.

Când vine vorba de băuturi alcoolice, alege câteva băuturi tari, precum un whiskey Jack Daniel’s sau o vodcă Absolut. De asemenea, cocktailurile sunt o idee excelentă.

Poţi prepara câteva cocktailuri rapide, cum ar fi Aperol Spritz. Pentru un Aperol Spritz ai nevoie doar de de prosecco, aperol, gheaţă şi apă minerală. Poţi servi Aperol Spritz cu o mulţime de mâncăruri, de la pește şi până la brânzeturi sau carne maturată.

În afară de Aperol Spritz, mai poţi prepara şi alte cocktailuri rapide precum Hugo, Mimosa sau Bellini.

Decoraţiunile

O petrecere organizată că la carte înseamnă şi decoraţiuni pe măsură. Alege decoraţiunile în funcţie de ocazie şi de tematica petrecerii. Spre exemplu, dacă îţi aniversezi ziua de naştere, poţi opta pentru mesaje colorate cu “Happy Birthday!” sau “La mulţi ani!” şi pentru baloane de toate felurile. În cazul în care organizezi o petrecere de Crăciun, atunci alege câteva decoraţiuni în ton cu Sărbătorile de iarnă, cum ar fi brăduţii sau ghirlandele de luminiţe.

O petrecere reuşită înseamnă voie bună, un meniu pe placul invitaţilor şi o atmosferă de neuitat. Poţi să te bucuri de toate acestea acasă, dacă organizezi fiecare eveniment cu atenţie şi grijă la detalii.


Scrie un comentariu

trimite