Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sziget a revenit în acest an cu o ediție incendiară! (FOTO)

„Sziget” este celebrul festival din Budapesta ce se desfășoară an de an în luna august, pe insula Óbuda. Început ca un festival studențesc, in 1993, a evoluat de la an la an și a devenit ceea ce este unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, având peste 450 000 de spectatori și sute de artiști în fiecare an.

Sziget a revenit în acest an cu o ediție incendiară! (FOTO)
Comentează 0

Pe lângă muzică, se desfășoară și multe alte evenimente culturale sau sportive: cinema, teatru și dans, bungee jumping, etc.

Festivalul s-a reîntors cu ediția din acest an, evenimentul întins pe șase zile a fost deschis de Dua Lipa și închis de Arctic Monkeys.

Organizatorii spun că 450.000 de petrecăreți au participat la Festivalul Sziget de anul acesta, evenimentul atrăgând o mulțime de tineri și având abonamente sold-out în ziua deschiderii.

Media zilnică de participare în acest an a fost mai mare decât în ​​2019, când evenimentul a durat șapte zile și a atras un total mai mare decât în acest an, și anume de 530.000 de persoane.

Festivalul a fost anulat în 2020 și 2021 din cauza pandemiei.

În ce privește cântărețul pop canadian Justin Bieber, părerile au fost împărțite, a primit unele reacții nefavorabile, în timp ce alții au considerat că spectacolul său este dintre cele mai bune de la festival.

Ediția din acest an a adus și schimbări, precum procesul de intrare și extinderea zonei din jurul scenei principale.

În ziua deschiderii, 95.000 de oameni au petrecut până dimineață.

Deși a fost un eveniment mai greu de organizat decât în alți ani, festivalul a beneficiat de faptul că mulți festivalieri au cumpărat abonamente de șase zile în loc de cele de trei zile, ca urmare a cererii tot mai mare de festivaluri de muzică în Europa, ca efect post-pandemie.

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite