Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele comunei Şepreuș - Ediția a XI-a (FOTO/VIDEO)

Iată că sărbătoarea câmpenească „Zilele comunei Şepreuș” a trecut de un deceniu, astfel că zilele trecute s-a sărbătorit cea de-a XI-a ediție, cu cântec joc și voie bună, cu muzică deosebit de frumoasă de Bihor, de Banat și din Mărginimea Sibiului.

Zilele comunei Şepreuș - Ediția a XI-a (FOTO/VIDEO)
Comentează 0

Primăria Şepreuș prin Consiliul Local, domnul primar Ioan Pintean și domnul viceprimar Ioan  Morgoci, împreună cu angajații instituției, au făcut tot posibilul ca și în acest an, sărbătoarea să fie una de excepție pentru că şepreușenii știu să muncească, dar știu și să petreacă.

Aici în fiecare an la sărbătoare se adună peste două mii de persoane în fiecare seară din toată zona, pentru că la muzică bună lumea se adună. Evenimentul a început sâmbătă, 11.08.2018 la ora 14:00, așa cum este firesc cu un tedeum, o rugăciune către Tatăl nostru Ceresc, după care domnul primar a avut un cuvânt de „bun venit”, declarând deschisă sărbătoarea timp de două zile.

Dacă în prima zi, pe scenă au evoluat soliști din Bihor, a doua zi au venit la Şepreuș soliști din Banat și Sibiu, astfel că toate gusturile au fost „stâmpărate” cu muzică bună. Sâmbătă după TEDEUM,  primii care au urcat pe scenă au fost ansamblurile de dansuri din Şepreuș, respectiv juniorii și seniorii care au încântat publicul cu dansuri bătrânești care se pare că au fost uitate multă vreme, după cum a relatat instructorul de dansuri Radu Botaș, cel care se ocupă de ansamblul „Apateana” din Apateu, ansamblul de dansuri „Cermeana” din Cermei.

Iată că și la Şepreuș tot dânsul este cel care seamănă tradiția și obiceiurile bătrânești în inima copiilor. Ansambul de dansuri din Cermei, Apateu „Bujorii din Șofronea”, „Armonia Mureșană” apoi ansamblul de dansuri din Sâmbăteni și ansambul de dansuri „Junii Șimăndani”, conduși de părintele Dubeștean au evoluat pe scenă rând pe rând, spre încântarea celor prezenți.

Desigur că ansamblul „Şepreușana” a avut și un solist vocal, pe Andrei Gurău, apoi solista Mihaela și Medeea Mihnea au încântat publicul. De asemenea ansamblul „Şepreușana” (seniori) se poate mândri acum  cu costume populare noi achiziționate prin grija Primăriei, pentru că așa cum am mai spus, un ansamblu de dansuri este „ambasadorul” comunei și este firesc să beneficieze de o costumație pe măsură.

O serie de interpreți de muzică populară au evoluat pe scenă începând cu Ionuț Langa, Simona Costin, Monica Blaga, Lele Crăciunescu, formația de dansatori „Arădeana” și Otilia Haragoș și alții care au încântat publicul prezent în număr foarte mare, care la o simplă estimare a trecut sâmbătă seara de 2000 de suflete.

Dar „unde-i muzică bună, lume multă se adună”, astfel că terenul pe care desfășoară evenimentul a devenit neîncăpător, un lucru firesc aici. Nu au lipsit micii, berea sau grătarele preparate într-un foc continuu, iar pentru cei mici toboganele au fost atracția principală.

Nu nu rămâne decât să felicităm organizatorii și sponsorii, pentru că au fost 16 sponsori, iar primul a fost Consiliul Local Şepreuș, apoi Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Arad, SC Agrobanat, Sand Hill Petroleum România care au fost prezenți și cu un stand de prezentare, S.C. Peco-Rezban (ăsta-i Hășmășan), Andrex, Farmacia veterinară, Moldacom, Edy-optic, Sandu Leah, Genor construct SRL, Cris-Laura, Crisis SRL și I.I .Șandor.

Domnul primar împreună cu domnul vice mulțumesc tuturor celor care au găsit de cuviință să sprijine acest eveniment cultural, tradiția și folclorul autentic şepreușean și nu numai. Iată că Primăria Şepreuș a reușit din nou să organizeze această sărbătoare într-un mod exemplar, de aceea se cuvine a mulțumi domnului primar, viceprimar și consilierilor locali din Şepreuș pentru faptul că au făcut posibilă această sărbătoare deosebit de frumoasă și care la urma urmei a adus din nou acasă fiii satului, alături de cei dragi.

 

Articole asemanatoare