Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ruşii ne arată cu degetul, susţinând că Ucraina a angajat mercenari români să lupte împotriva lor; ce riscă mercenarii care sunt prinşi

Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin, scrie digi24.ro.

Ruşii ne arată cu degetul, susţinând că Ucraina a angajat mercenari români să lupte împotriva lor; ce riscă mercenarii care sunt prinşi
Comentează 0

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a mai precizat oficialul, citat de TASS.

Intraţi AICI pentru detalii.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că mercenarii străini nu au statutul de «combatanți» în conformitate cu dreptul internațional umanitar”, a spus Konașenkov. „Au venit în Ucraina să câștige bani ucigând slavi. Prin urmare, în cazul cel mai bun îi așteaptă răspunderea penală și pedepse lungi cu închisoarea”,  a mai spus generalul-maior Igor Konașenkov, potrivit naţional.ro.

La câteva zile de la atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, guvernul de la Kiev a promis intrarea fără viză pentru străinii care doresc să pună mâna pe arme împotriva forțelor Moscovei. Potențialii recruți au vizitat ambasadele ucrainene din Occident și s-au angajat să lupte – adesea cu acceptul propriilor guverne.

Intraţi AICI pentru detalii.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: national.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite