Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Roxana Wring - demisie de neînțeles de la conducerea USR București. Sau poate există totuși o explicație...


Roxana Wring a demisionat de la conducerea USR Bucureşti. Dar să ne gândim de ce un politician cocoțat pe o anumită treaptă a politicii românești, în speță președinte al USR București, o funcție destul de mare, ar face un astfel de gest. Implicată activ în acțiunile USR, Roxana Wring nu dădea semne că ar renunța la politică, dar ceva a făcut-o totuși să facă pasul înapoi.

Roxana Wring - demisie de neînțeles de la conducerea USR București. Sau poate există totuși o explicație...
Comentează 1

Pe 17 septembrie 2019, la câteva ore după ce CNSAS a anunțat că a preluat de la SRI alte câteva mii de dosare și microfilme ale fostei Securități, Roxana Wring a demisionat din funcția de șef al USR București renunțând la toate candidaturile din partea USR.

Dacă studiem trecutul acestei distinse membre a USR, aflăm că pe vremea comunismului aceasta a fost ghid ONT unde avea relații cu cetățeni străini, la fel ca și Irinel Columbeanu, acesta din urmă fiind descalificat în cursa pentru alegerile locale pentru colaborare cu Securitatea.

Se știe clar că pe aceea vreme, cine avea relații cu cetățenii străini prin natura meseriei, clar trebuia să aibă un angajament semnat cu Securitatea. Era prima cerință ca să ocupi o astfel de funcție.  Putem astfel să bănuim de ce Roxana Wring a făcut pasul înapoi și nu vrea cu niciun preț să amintească despre trecutul său de pe vremurile comuniste.

Așteptăm să vedem ce spune CNSAS-ul, dar există șanse foarte mari ca răspunsul să nu fie unul favorabil pentru userista Roxana Wring.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite