Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”România neîmblânzită”, urmărită din taxi la Cinema ARTA

”România neîmblânzită”, urmărită din taxi la Cinema ARTA
Comentează 0

Seara de vineri, 5 iunie, a debutat cu un experiment, Taxi Drive-in la Cinema ARTA. A fost vorba despre proiecția fimlului ”România neîmblânzită”, un documentar deosebit despre frumusețile sălbatice ale patriei, film montat și regizat Tom Barton-Humphreys, experimentul constând în faptul că în curtea de vară a cinematografului au fost amplasate 20 de autoturisme, regula fiind ca într-o mașină să poată urca maxim 3 persoane, pentru a viziona de acolo filmul. Au fost respectate toate cutumele impuse de autoritatea sanitară, luându-se temperatura cinefililor la intrare și fiind obligatorie masca de protecție în curtea cinematografului și, în pofida seii destul de reci, din confortul mașinilor puse la dispoziție de o firmă de taxi autohtonă, cei peste 50 de spectatori au putut viziona magnificul documentar, ascultând în taxi vocea inconfundabilă a lui Victor Rebengiuc prezentând o Românie seducătoare.

”Este prima seară a unui experiment, Taxi Drive-in, suntem aici, în curtea Cinema ARTA în Arad și avem acum, aici aproximativ 40 oameni, care au venit în această seară să urmăreascăp un film, avem un arădean, care a venit cu mașinile și cu logistică să ne ajute și vom vedea, dacă și mâine și în zilele următoare vom avea cereri, vom încerca să scoatem acest eveniment mare într-o parcare a unui Mall din oraș, sau din afara orașului, în funcție de câte cereri o să avem. O să încercăm să-l facem cu mașina personală pentru că zona sanitară o să ne oblige în aceste zile să fim cât mai puțini într-o astfel de locație, cum ar fi și o mașină, și, dacă o să funcționeze, lucrurile o să meargă mai departe, cu bilet, cu programări prin Centrul Municipal de Cultură și, vă spun așa: sunt 101 evenimente pe care vrem să le organizăm, începând din luna iunie până undeva la final de septembrie și încercăm să scoatem arădenii din case pentru că au nevoie de socializare dar vrem să și respectăm zona sanitară. Avem niște reguli clare în aceste zile și nu vrem să depășim nimic din ceea ce ne spune zona sanitară. Teatrul va ieși și el de săptămâna viitoare în cartiere, azi am căutat locațiile, proiectul se numește TEATRUL LA FEREASTRĂ, am găsit niște spații prin toate cartierele orașului nostru și vom merge acolo cu o scenă, cu spectacole de teatru și vom fi până undeva spre toamnă aproape de oameni, aproape de arădeni și, ce e importatnt, vreau să folosim anul acesta toate resursele noastre culturale. Filarmonica o să aibă spectacole în curtea Centrului Cultural Județean și așa vom folosi resursele noastre culturale pentru ”101 evenimente culturale în Arad”, a punctat Ionel |Bulbuc, viceprimarul municipiului Arad, înainte de începerea proiecției filmului.

Și sâmbătă, 6 iunie, intrarea la proiecții este liberă de asemenea și se va face exclusiv pe bază de rezervare la numărul de telefon 0257/280526, 0734/662635 sau la adresa cinemaartaarad@gmail.com.  Accesul se va face cu 30 de minute înainte de începerea proiecției, iar persoanele care nu vor fi prezente la ora 21.30 în grdăina de vară își vor pierde rezervarea.

 

Vasile de Zarand

 

Galerie foto (44)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite