Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezultatul portarilor

CFR Cluj - UTA 0-0

Rezultatul portarilor
Comentează 0

 

 

Mulți dintre noi ne-am bucurat în sinea noastră după ce Ovidiu Hațegan îl elimina pe Bălgrădean, portarul CFR-ului la finalul meciului din etapa trecută. Bine, la fel de mult ne-am bucurat și tot în sinea noastră, și la prima eliminare , cea a căpitanului de echipă clujean, Camorra, două piese ( ne gândeam noi atunci) deosebit de importante din componența lotului clujean.

Marți a avantajat-o pe UTA , cât de cât, doar lipsa lui Camora, pe partea acestuia desfășurându-se majoritatea acțiunilor mai periculoase ale jucătorilor arădeni, în schimb, înlocuitorul lui Bălgrădean, tânărul Otto Hindrich, a făcut minuni în poarta gazdelor.

La fel ca și Iacob , în cea a UTA-ei, deși, uneori, barele i-au devenit aliate goalkeeper-ului arădean. Iacob a dovedit că este un portar valoros, cu reflexe extraordinare, care știe să și iasă la centrări, în ciuda multor critici ( unele pe bune) adresate lui la alte meciuri.

Una peste alta, a fost seara portarilor, a fost rezultatul dictat , în mare parte de evoluțiile celor doi.

Cei care au vizionat pe Digi sport, meciul au avut mereu impresia că CFR Cluj este echipa ardeleană ( după spusele reporterilor), iar UTA ar fi o echipă din Dobrogea , Moldova sau Oltenia. Ciudat. Ceea ce au demonstrat cele două combatante în evoluția lor de marți, a fost fair-play-ul ardelean. Nu simulări, nu intrări necontrolate răzbunătoare, nu discuții contradictorii cu arbitrul Costreie , denumire pur ardelenească ( buruiana dăunătoare dintre culturile agricole).

De asemenea un duel , zic eu, civilizat al galeriilor, cu un impact auditiv mai puternic al suporterilor arădeni. Concluzia, ambele echipe au fost din Ardeal.

Revenind la meci, Ionuț Badea a avut curajul să înceapă meciul cu Isac. Aplauze pentru această hotărâre, deși talentatul jucător al UTA-ei nu s-a ridicat la nivelul aptitudinilor sale, bineînțeles că datorită meciurilor puține avute până acum. După părerea mea, va fi următorul jucător arădean care va urca pe trambulina transferurilor , după Miculescu.

David Miculescu a demonstrat că este diamantul echipei, neșlefuit încă în totalitate. Acțiunile sale, felul de a controla mingea, personalitatea puternică, tehnica deosebită , mai ales în acțiunile de ”unu contra unu”, jocul de cap, toate îl fac să fie dorit de mai multe echipe, iar UTA-ei îi va fi tot mai greu să-l păstreze.

Roger, jucătorul asupra căruia au fost , marți, țintuite cele mai multe priviri ( atât clujene , arădene cât și ale altor surse) , a dorit să demonstreze celor din Arad, că va fi devotat UTA-ei atâta timp cât e înțelegerea, iar celor de la CFR, că este loial echipei la care încă evoluează neștirbind cu nimic încrederea pe care clujenii o au pentru el. Nu i-a reușit cântărind măsura arătată în partida trecută contra lui Sepsi cu cea de ieri. A ” arat” terenul, dar..

Batha, a fost din nou, micul atom , inepuizabil, pe toată durata partidei, împărtășindu-și împreună cu noi dezamăgirea ratării oportunității de a pune ” cireașa pe tort”, la lovitura liberă indirectă din apropierea careului de 5,5 m al gazdelor.

De ” Sfânta Treime ” a apărării noastre ( Iacob, Erico și Benga) nu mai scriu nimic, doar că la strălucirea evoluției celor trei a contribuit și Vukcevic până la epuizare.

A fost doar 0-0, bucuroși într-un fel, dar sincer, mâhniți că nu am putut câștiga , acolo unde multă lume nu credea și, într-un moment în care CFR-ul avea și ea mare nevoie de puncte.

Minunea așteptată de UTA , gândindu-ne la play-of , rămâne doar în jocul rezultatelor, pentru că pentru întâlnirile proprii , echipa este pregătită, este pe val, mânată din spate de ( repet a câta oară) o galerie ardelenească, din ce în ce mai cultă, recunoscută și admirată și de adversarii elevilor lui Ionuț Badea.

Am prieteni , fani Dinamo. Sunt sigur , că după meci , le voi putea spune ” Îmi pare rău”.

Pe duminică!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite