Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Razie în rândul transportatorilor de persoane (FOTO)

În data de 22 august 2022, în intervalul orar 06:00-09:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au acționat pe drumurile publice din municipiul Arad, pentru verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane.

Razie în rândul transportatorilor de persoane (FOTO)
Comentează 0

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin: • verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; • verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente. • respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; • verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; • testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; • valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului; • depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

În cadrul acțiunii desfășurate, au fost verificate 35 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 6.900 de lei, în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Aceste acțiuni au un caracter permanent și vor continua și în perioada următoare.

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite