Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primul caz din România de infectare dublă: cu coronavirus și gripă

După cum avertizau medicii încă de la început, unul dintre cele mai mari riscuri în perioada rece este infectarea cu un virus gripal simultan cu coronavirus. Iată că acest lucru s-a întâmplat la o prima persoană și în țara noastră.

Primul caz din România de infectare dublă: cu coronavirus și gripă
Comentează 0

A fost raportat la nivelul României și primul caz de dublă infectare, atât cu un virus gripal cât și cu noul coronavirus. Din păcate, vaccinul antigripal nu se găsește în România în suficiente doze și acest lucru reprezintă un adevărat risc. Simptomele celor două infectări sunt practic identice până la un punct, așa că este practic imposibil de descoperit dubla infectare fără o testare.

Mai mult, dubla infectare pune sistemul imunitar la un și mai mare efort.

”A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat și infecția Covid și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Ceilalți, putem doar să ne ... nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați.” - a declarat doctor Milena Man la Știrile Pro TV.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite