Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Iohannis se întâlnește cu premierul Luxemburgului la grupul de luptă NATO de la Cincu

Președintele Klaus Iohannis îl va primi marți pe prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează la Cincu, în județul Brașov, la invitația părții române, informează Administrația Prezidențială, scrie caleaeuropeana.ro.

Preşedintele Iohannis se întâlnește cu premierul Luxemburgului la grupul de luptă NATO de la Cincu
Comentează 0

Cu acest prilej, cei doi înalți oficiali vor avea consultări politice și vor vizita împreună trupele staționate la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov, urmând să se adreseze militarilor luxemburghezi care fac parte din grupul de luptă NATO din România. La vizită va participa și viceprim-ministrul și ministrul apărării luxemburghez, François Bausch.

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Xavier Bettel vor avea discuții aprofundate despre consolidarea posturii de descurajare și apărare aliate pe flancul estic al NATO, despre continuarea sprijinului multidimensional oferit Ucrainei, precum și despre sprijinul pentru partenerii vulnerabili din regiune, cu accent pe Republica Moldova, serios afectată de consecințele războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

Consultările vor privi și intensificarea cooperării româno-luxemburgheze în domeniul afacerilor europene, inclusiv privind adoptarea noii Agende Strategice și procesul de extindere al Uniunii Europene.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială via caleaeuropeana.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite