Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele CJA a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul Judeţean

Marea majoritate a secțiilor și compartimentelor Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a trecut prin lucrări de reparații și igienizare, pe parcursul acestei veri. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 1,8 milioane de lei, bani proveniți din bugetele Consiliului Județean Arad și ale Primăriei Municipiului Arad. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a verificat stadiul lucrărilor la spital.

Preşedintele CJA a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul Judeţean
Comentează 0

„Aradul este printre județele din România unde s-a manifestat cel mai mare interes pentru sănătatea locuitorilor. Cele mai mari proiecte sunt cele care presupun construirea de spitale noi. Anul acesta am inaugurat noul Spital de Psihiatrie la Căpâlnaș, luni am făcut recepția tehnică la noul Spital de Oncologie din municipiul Arad, iar în luna septembrie am semnat contractul pentru proiectarea Complexului Matern-Pediatrie, cea mai mare investiție a Consiliului Județean Arad în sistemul de sănătate publică, în valoare de 115 milioane de euro! În paralel, dotăm cu aparatură nouă și performantă secțiile existente și alocăm bani pentru întreținerea acestora. Facem investiții fără precedent în domeniul sănătății publice, pe care ni l-am fixat ca o prioritate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.   

În incinta fostului Spital Municipal au avut loc lucrări de reparații, renovare și igienizare (zugrăvire și vopsire) a spațiilor în care își desfășoară activitatea secțiile și compartimentele Medicină Internă II, Nefrologie, Centrul de Dializă, Medicina Muncii, Reumatologie, Boli Infecțioase Adulți respectiv la Baza de Tratament a Secției Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

La sediul central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-au derulat lucrări de reparații și igienizare în secțiile Neurologie, Cardiologie, Medicină Internă I, Diabet, Gastroenterologie, Chirurgie Plastică, în Laboratorul de Analize Medicale, în Unitatea de Primire Urgențe și la Pediatrie II (cu excepția aripii renovate de către Asociația Cetatea Voluntarilor).

De asemenea s-a intervenit, în vederea igienizării și a efectuării unor reparații curente, în secțiile Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie, ORL, Dermatologie, Oncologie. Sistemul de parcare din strada Andrenyi Karoly Arad a intrat în linie dreaptă, fiind delimitate intrările pentru autoturisme respectiv pietoni și montate echipamentele necesare în vederea utilizării acestui serviciu. Din acești bani s-au executat inclusiv reparații la acoperișurile unor clădiri ale unității medicale.

„Pe parcursul ultimelor luni am reușit, cu sprijinul administrațiilor locale și județene, să efectuăm lucrări de reparații și igienizare, în majoritatea secțiilor și compartimentelor, în contextul în care în unele spații nu s-a intervenit de mai bine de 10 – 15 ani. Sunt lucrări menite să asigure condiții decente de spitalizare pentru pacienții spitalului. Mă bucur, totodată, că tot în această vară am reușit să implementăm prima parte a proiectului Consolidarea infrastructurii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în contextul creșterii gradului de securitate la incendiu, care a presupus montarea a trei grupuri electrogene noi, la sediul central, la fostul Spital Municipal, respectiv la spitalul din Grădiște. În prezent, derulăm lucrări pentru modernizarea instalației de fluide medicale, care presupun montarea unui generator de producere a oxigenului și mai apoi amplasarea unor stații de vacuum și aer comprimat, precum și construcția unei rețele noi la sediul central. În curs de derulare se regăsesc și lucrările de reabilitare a Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă II, din cadrul fostului Spital Municipal Arad”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite