Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premieră medicală la Iași: Cvadrupleți, născuți de o femeie infectată cu COVID-19

Caz incredibil petrecut în România și, totodată, o premieră medicală. Vorbim despre o femeie de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă, care a născut, în cursul zilei de ieri, patru băieței perfect sănătoși, deși aceasta este infectată cu noul coronavirus. 

Premieră medicală la Iași: Cvadrupleți, născuți de o femeie infectată cu COVID-19
Comentează 0

Potrivit presei locale, femeia prezenta infecţie cu virusul SARS-CoV- 2, "cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente".

Aceasta a născut prin operaţie cezariană patru băieței cu greutăţi între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat la noul mediu de viață.

Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei de sănătate, în acest moment, fiind una stabilă, spun medicii.

„Este un caz foarte rar şi ne bucură că este un caz reuşit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatură de specialitate - sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore. Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune că este o mamă-eroină”, a precizat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite