Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PLAN ROŞU de intervenţie, în jud. Iaşi, după un apel la 112 care anunţa prăbuşirea unui AVION

Planul roşu de intervenţie a fost activat, joi seara, în judeţul Iaşi, în urma unui apel primit la 112 de la un bărbat care susținea că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi prăbuşit în zona localităţilor Prisecani şi Osoi. Autorităţile susţin că este posibil ca acesta să fi fost indus în eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

PLAN ROŞU de intervenţie, în jud. Iaşi, după un apel la 112 care anunţa prăbuşirea unui AVION
Comentează 0

UPDATE 1:50 - Codul roşu de intervenţie a încetat, după mai bine de două ore şi jumătate de căutări ale echipajelor ISU

"Au rămas în zonă, totuşi, forţe de ordine, însă o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetări în continuare, dar e puţin probabil să se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, citat de news.ro.

Autorităţile susţin că este posibil ca bărbatul care a sunat la 112 pentru a anunţa un avion în flăcări să fi fost indus în eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

UPDATE 01:30 - Reprezentant SMURD Iași: Alte două persoane din localități diferite susțin că au văzut avionul semnalat la 112

Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, pentru AGERPRES, că alte două persoane din localități diferite susțin că au văzut avionul care a fost semnalat printr-un apel la 112 că "a intrat în picaj" de către un bărbat din comuna Prisecani.

"Am vorbit cu apelantul principal, și cu alți oameni care confirmă că au văzut același lucru. Am făcut verificări la pas. Acum ne deplasăm între Măcărăști și Grozești. Mai avem o micuță zonă în care vom intra în curând. Suntem pe frontieră. La câțiva metri e Prutul. Am încercat să dăm și de autoritățile din Republica Moldova. Doctorul Arafat a vorbit cu autoritatea aeronautică din Republica Moldova, dar se infirmă, nu au moldovenii nicio pierdere. Sperăm să nu fie niciun accident", a afirmat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite